Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Veilig in het water met SuperSpetters. lees verder >

Superspetters

AquAmigos kiest voor KNZB Zwemlesmethode

Bij AquAmigos kunnen kinderen vanaf nu inschrijven voor het leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Ze zijn binnen een schooljaar zwemvaardig en krijgen het KNZB zwemdiploma. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. AquAmigos start in september met deze zwemlessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bij AquAmigos kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.
De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes en zwemmen 2 keer per week 30 tot 45 minuten. Hierdoor kunnen kinderen gemiddeld na ongeveer 10 maanden afzwemmen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.
Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers, kleine zwemvliezen. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

De SuperSpetters zwemlessen starten september. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Lucy Straver, 0610099344 of Laura van Belle, 0645929790