Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Dames Kampioen!

Na 17 wedstrijden ongeslagen aan de leiding te hebben gestaan was zaterdag 7 maart de wedstrijd tegen “de Warande dames 1” de wedstrijd waarin de dames kampioen konden worden. Er was veel publiek aanwezig die het kampioenschap mee wilde vieren.

Op een kampioenswedstrijd staat over het algemeen veel spanning op het team en, als je dan ook nog tegen een ploeg moet spelen die niet mee wil werken, wordt het moeilijk.

Het werd een wedstrijd waarin AquAmigos nooit de ploeg werd die ze de gehele competitie zijn geweest. De 1e periode werd met 2 – 1 afgesloten. In de 2e periode kreeg AquAmigos regelmatig kansen om de stand om te buigen naar een mooie voorsprong maar verder dan 2 – 3 kwamen de dames niet. Ook in de3e periode hebben de dames regelmatig kansen gehad om de voorsprong uit te breiden maar toch wisten de dames van de Warande terug te komen naar 3 – 3. In de 4e periode ging de spanning mee spelen en ook hier wisten de dames van AquAmigos de geboden mogelijkheden niet te benutten. Warande wist nog 2 keer te scoren tegen AquAmigos 1. Einduitslag 5 – 4 in het voordeel van de Warande. Geen kampioen dus.

Later op de avond werd de wedstrijd Hellas/Glana uit Geleen tegen Nayade uit Eindhoven nog gespeeld. Hellas/Glana was de nummer 2 en bij winst zouden zij in principe nog kampioen kunnen worden. Maar na de teleurstelling van het eigen verlies van AquAmigos verloor Hessa/Glana ook en waren de dames later op de avond alsnog kampioen en kon er toch nog een feestje gevierd worden. Het volgende seizoen spelen de dames in de Landelijke bond competitie.