Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Zwemles met Superspetters!
lees verder >

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Veilig in het water

Zwemvereniging AquAmigos vindt het belangrijk dat alle leden zich kunnen redden in het water. Daarom heeft zwemvereniging AquAmigos “Veilig in het water” gestart. Voor ‘Veilig in het water’ heeft AquAmigos een speciaal oefenpakket ontwikkeld.

 

Twee keer per jaar gaat AquAmigos al haar jeugdleden, die op dinsdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur zwemmen, de gelegenheid geven hun zelfredzaamheden en zwemvaardigheden in het water te oefenen. In dit uur gaan kinderen aan de slag met de onderdelen van het reddingszwemmen. Zo gaan ze een pop opduiken, zwemmen met een regenjas, zwemmen onder water en “wakzwemmen”, leren ze de help houding en nog veel meer.

 

Kinderen verdienen met hun oefening een certificaat van deelname aan ‘veilig in het water’. Omdat we herhaling belangrijk vinden, toont het certificaat ook hoe vaak het kind deelgenomen heeft.

 

Nederland is een land met veel water. Kinderen leren dan ook al vaak op jonge leeftijd hoe zij moeten zwemmen en halen hun zwemdiploma’s A, B en C. Helaas komt het ook nog altijd voor dat kinderen en/of volwassenen verdrinken, omdat zij onbekende risico’s nemen of zichzelf niet weten te redden.  AquAmigos is tot ‘Veilig in het water’ geïnspireerd door het gemeentelijk project ‘Red jezelf, red een vriendje’, waarbij alle kinderen van groep 7 uit de hele gemeente Heusden worden getest op zelfredzaamheid en zwemvaardigheid. AquAmigos gelooft in opbouw van zwemconditie en geeft alle kinderen de gelegenheid ‘veilig in het water’ te worden.

 

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank, in het kader van het project “Maak je sterk voor elkaar”.