Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Geslaagd verenigingskamp

Op zaterdagochtend 1 juli om 10:00 uur kwamen de kinderen binnen druppelen in de schuur van Astrid, hier zouden de kinderen hun kamp hebben en een nachtje blijven slapen. Om half 11 waren de ouders weg en hebben de kinderen hun luchtbed opgepompt, slaapzak klaargelegd en toen kon de opening beginnen.

Als eerste gingen we een kijkje nemen op de boerderij van Astrid. Koeien aaien en bij de kalfjes kijken. Ook werd er uitgelegd hoe de koeien worden gemolken. Ze vonden het erg leuk en interessant, Astrid kreeg een 9,5 en zelfs nog tops. Hierna gingen we lunchen met heerlijke wraps gemaakt door de kookstaf.

Helaas was het weer niet zo lekker om te gaan zwemmen. We zijn toen op de fiets naar de roeivijver gegaan. Helaas ging het hard regenen en kwamen we nat aan bij de roeivijver. Daar hebben we nog wel levend Stratego gespeeld. De
jongens hadden wel de vlag gevonden, maar omdat ze hun eigen vlag niet goed hadden weggezet, werd het een gelijkspel.

De kinderen gaven aan naar kamp terug te gaan om daar lekker te kunnen chillen op hun luchtbed. De middag hebben ze verder spelend en chillend doorgebracht. Als avondeten werd er gebbqd. er werd goed gegeten door de jeugd. Na de bbq gingen we bingo doen. Met echte prijzen.


Na de bingo kon er gedanst worden op de muziek van een echte club DJ Julian. Maar omdat het weer zo veel beter was, bleven de kinderen buiten hangen en spelen. Wel hadden we ook een kampvuur. Rond 2 uur lagen de kinderen wel in hun slaapzak. Een enkeling bleef nog kletsen.

Wij als leiding lagen in ons eigen tentje en we keken elkaar aan om 7 uur want het was nog doodstil. Om half 9 hebben we de hele mannenzaal wakker gemaakt. Enkele jonge jongens waren al wel wakker. Dit hebben we in al jaren dat we kamp draaien nog nooit meegemaakt. Meestal lopen de eerste rond half 7 al te voetballen.

Na een stevig ontbijt met eieren en spek gingen we spellen doen. Flessenvoetbal, water overdragen in bekertjes enz.
Na de spelen hadden we een lekkere lunch. Het beroemde broodje knakworst. Toen konden de badpakken en zwembroeken aan want Timo en Tom kwamen sponzen gooien. De gele sponzen gingen over en weer. Na het sponzen gooien konden de kinderen nog buikschuiven.

Om half 3 werd er nog een groepsfoto gemaakt en werd er afgesloten. Ook werden boer Gertoin en Astrid bedankt voor het beschikbaar stellen van hun schuur. De vraag of ze volgend jaar weer op kamp zouden willen: JAAAAA

Wij als organisatoren waren blij met dit antwoord. Nu kunnen we ons weer voorbereiden voor volgend jaar.
Groeten: Annelies, Kevin, Daisy, Marco, Monique, Irmo en Astrid