Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Even voorstellen Anne-Marie Peeters

Hallo allemaal,
Tijdens de online ledenvergadering van 2021 is aangekondigd dat Hans Eenshuistra gaat stoppen als vertrouwenscontactpersoon binnen AquAmigos. Hans heeft deze functie jarenlang vervult. Gelukkig hoofdzakelijk met “preventieve” advisering en slechts enkele gevallen waarin hij echt betrokken was. Hans heeft zijn positie als vertrouwenscontactpersoon zelf ontwikkeld en veel kennis opgedaan.

Tsja, en dan word je door het bestuur van AquAmigos gevraagd of je de functie van Hans zou willen overnemen. Daar moest ik even over nadenken. Want ík had nog nooit met zoiets te maken gehad. Gelukkig maar. En waarom zou men uitgerekend mij daarvoor vragen? Ja, ik wil wel iets voor de vereniging doen. Maar net als veel andere ouders en leden heb ik allerlei andere dingen die ik ook leuk vind om te doen in mijn vrije tijd. Dus, wat vind ik belangrijk binnen een vereniging, hoe wil ik dat er met mijn kinderen wordt omgegaan in een vereniging, wat kan ik toevoegen voor, in dit geval, AquAmigos? Ik heb natuurlijk besloten om ja te zeggen tegen de vraag van het bestuur. Ze zullen vertrouwen in me hebben. Nou, dit ben ik!

Ik ben Anne-Marie Peeters. Ik ben getrouwd met William en wij hebben 4 kinderen: 2 jongens en 2 meiden. Pubers. De oudste van ons, Joost, is ongeveer 5 jaar gelden begonnen met waterpolo. William en ik vinden het allebei belangrijk om betrokken te zijn in hetgeen wat onze kinderen doen. Zowel op school als in hun vrije tijd. Nu de jeugd alle 4 de basisschool achter zich hebben gelaten, krijgt die betrokkenheid een andere invulling. Ze gaan hun eigen weg op social media en binnen verenigingen (zover dat op dit moment kan vanwege Corona). Ik wil mijn kinderen vooral een veilige leefomgeving bieden. Ik kan ze niet tegen álles beschermen, dat besef ik goed. Maar bijvoorbeeld een veilig sportklimaat is heel belangrijk. Wij proberen onze kinderen letterlijk en figuurlijk te supporteren. Zo gaan we naar zoveel mogelijk wedstrijden van de verschillende sporten van onze kinderen. De spelregels van waterpolo snap ik, na de nodige wedstrijden op benauwde tribunes, nog steeds niet helemaal. Maar het plezier waarmee ik bijvoorbeeld Joost zie waterpoloen, of het nu een training of wedstrijd is, is érg leuk om te zien. Dat plezier én vertrouwen in leiding, clubgenoten en andere ouders is belangrijk. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen binnen AquAmigos. Als je als lid, als ouder/verzorger, als trainer of betrokkene iets dwars zit dat te maken heeft met je gevoel van veiligheid en vertrouwen binnen de vereniging, dan hoop ik dat je me weet te vinden. Ik zal mijn best doen om te helpen, anoniem of (enkel als je daarmee instemt) met naam. Of het nu gaat om een ouder die in een kleedlokaal komt, een pesterij, intimiderend gedrag in welke vorm dan ook of geweld: neem contact op. Als je iets ziet bij een ander dat je niet vertrouwd: laat het weten. Ik ga me niet bemoeien met trainerszaken als wel/niet diploma zwemmen, wel/niet opgesteld worden of iets dergelijks. Maar als je het idee hebt dat je niet gehoord wordt binnen de vereniging of je mening niet kunt ventileren: maak het bespreekbaar.

Ik ben blij dat ik nog even op de kennis van Hans Eenshuistra mag leunen. Hij draagt de functie van vertrouwenscontactpersoon over maar blijft voor mij op de achtergrond een persoon met wie ik vol vertrouwen contact kan opnemen.

Binnen de vereniging ben ik bereikbaar via mailadres vertrouwenspersoon@aquamigos.nl maar je mag me ook rechtstreeks benaderen via annemariepeeters67@gmail.com