Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Swimkick

Het Swimkick programma is een leuke manier om goed te leren zwemmen. Spelenderwijs leren de kinderen alle wedstrijdslagen. Schoolslag, Borstcrawl, Rugslag en Vlinderslag. Doordat ze een betere zwemvaardigheid krijgen zullen ze eventueel bij de wedstrijdsporten Waterpolo  en Wedstrijdzwemmen ook veel beter voor de dag komen.

Als de kinderen een slag onder de knie hebben krijgen zij een paspoort met daarin de stickertjes van de slag die zij onder de knie hebben. Is het paspoort vol dan hebben zij het swimkickprogramma afgerond en dan kunnen zij verder gaan met de Swimkick Academy. Dan kunnen de kinderen al meedoen aan echte wedstrijden. Ze krijgen een mooie map, waarin ze alles bij kunnen houden. Over zichzelf, maar ook over hun zwemmaatjes.

Om het programma goed te kunnen volgen is het nodig dat de kinderen twee keer in de week komen zwemmen. Het duurt dan ongeveer twee jaar voordat het programma Swimkick school afgerond is.

Uitrusting

Het enige wat je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen is een zwempak/zwembroek. Als je het leuk vindt en je wilt doorgaan dan zijn een badmuts en zwembrilletje wel erg handig.

Minimum leeftijd en beginniveau

Er is geen minimum leeftijd voor Swimkick, maar kinderen moeten wel gelijkwaardige zwemvaardigheid hebben voor diploma B. Kinderen met A diploma worden door de trainers eventueel bekeken of ze ver genoeg zijn om aan het programma deel te nemen.

Tijden

Dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Woensdag van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Donderdag van 19.00 tot 19.45 uur.

Vrijdag van 18.15 uur tot 19.15 uur.

Zaterdag van 07.30 uur tot 08.30 uur.

Wil je een keer proefzwemmen? Meld je dan voor de les even bij de trainer.

En als het dan bevalt, kun je bij de trainer een inschrijfformulier vragen.