Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Recreatief zwemmen

Voor volwassenen en jeugd zijn er verschillende momenten waarop ze in het water kunnen gaan. Op dinsdag zwemmen er twee groepen tegelijk. De helft gaat actief banen zwemmen, de andere groep gaat trimzwemmen. Trimzwemmen bestaat uit banen zwemmen, oefeningen uitvoeren met een plankje, buis of halters. Aan het einde van de training is er voor beide groepen de mogelijkheid om deel te nemen aan het rekken en strekken.

Voor de vroege vogels is het woensdag- en vrijdagochtend mogelijk het water in te duiken. Lekker de dag beginnen onder begeleiding van een trainer met banen zwemmen. Je hoeft niet 1½ uur te zwemmen, het is mogelijk halverwege te komen of te gaan.

Wie aan de dinsdagavond en het ochtendzwemmen niet genoeg heeft, is van harte welkom op de donderdagavond. Ook dan staat er een trainer aan de kant; de meeste zwemmers zullen master/wedstrijdzwemmers zijn maar recreatieve zwemmers zijn ook van harte welkom.

Doel
Het belangrijkste doel voor de meeste recreatieve zwemmers is het verbeteren van hun conditie en op een leuke manier bezig zijn met de zwemsport.

Uitrusting
Het enige wat je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen is een zwempak/zwembroek. Een zwembril kan prettig zijn.

Minimum leeftijd en beginniveau
Er is geen minimum of maximum leeftijd voor het recreatief zwemmen, iedereen die kan zwemmen is van harte welkom om deel te nemen.

Tijden
Conditiezwemmen en Trimzwemmen:

  • dinsdag 21.00 uur tot 22.00 uur
  • donderdag 20.45 uur tot 21.45 uur

Ochtendzwemmen:

  • woensdag 06.00 uur tot 07.30 uur
  • vrijdag 06.00 uur tot 07.30 uur

Wil je een keer proefzwemmen? Meld je dan voor de les even bij de trainer of stuur een e-mail naar recreatief@aquamigos.nl.