Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Nieuws

Masters Nederlands kampioen!

Danielle Reijnders en Claudia van Drunen doen het wéér.

Eindhoven, In het Pieter van de Hoogenband zwembad zijn van 2 tot en met 5 mei de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan gezwommen. AquAmigos was daar dan ook goed vertegenwoordigd met maar liefst 6 fanatieke masters.

Er zijn dan ook geweldige tijden gezwommen door Ymke, Nicky en Amy die helaas net niet snel genoeg waren om op het podium te eindigen. Maar de overige 3 AquAmigos masters wisten na spannende series wel wat edelmetaal te behalen.
Donderdag was het Joost de Kroon 60+ die op de langste afstand van maar liefst 1500 vrij als 3e aantikte in 23:26.28 en dus ook de eerste AquAmigos medaille op kon halen.

Onze medaille winnaars; v.l.n.r. Claudia, Joost en Danielle!

Vrijdag was het eerst rond het middaguur Danielle die aan de start stond voor de 100m schoolslag 35+. Ze ging dan ook als een speer van start en wist na de eerste 50m al een voorsprong op te bouwen van meer da 2 seconden. Danielle trok goed door en wist dan ook als 1e aan te tikken in 1:19.98. Dit was dan ook ruim 5 seconden sneller dan Jenny schouten die als 2e aantikte. Dit was dan voor Danielle ook de 1e Nederlandse titel van dit kampioenschap. Vrijdag middag mocht Claudia de startblokken op om de 100 vrij te zwemmen. Claudia maakte er een spannende strijd van en wist uiteindelijk als 3e aan te tikken in 1:08.28 wat goed is voor de bronzen medaille.

Zaterdag heel vroeg mocht Joost zich klaar maken om de 800 vrij te zwemmen. Joost wist dan ook deze afstand succesvol af te leggen en opnieuw als 3e aan te tikken in 12:14.05 en dus het brons. Vroeg in de middag was het weer Danielle tijd en mocht ze van start op de 50m schoolslag. Ze wist dan ook opnieuw als 1e aan te tikken in exact dezelfde tijd als haar pr van 36.20 en dus haar 2e titel op dit ONMK. 2 uurtjes later was er de 100m vlinderslag waar Danielle keurig als 2e aantikte in 1:11.33 en nu dus het zilver op mocht halen.

En dan stonden er zondag weer wat mooie afstanden op het programma. Claudia mocht aan de start voor de 50vrij waar ze op zoek was naar haar eigen pr om zo ook een mooie medaille in de wacht te slepen. Ze was dan ook heel gretig en tikte als 1e aan in 29.55 wat maar één honderdste boven haar pr is. Claudia is dan ook terecht Nederlands kampioen, waar Patricia Brooijmans van de Old Dutch als 2e aantikte in 30.42 wat bijna een volle seconden langzamer was. Na het aanmoedigen van Claudia mocht Danielle weer op het blok voor de 200m schoolslag. Ze was dan ook super gefocust en wist in een zeer vlakke race van 40, 46, 46 en nog eens 46 voor de derde keer als Nederlands kampioen aan te tikken. Ze kon vervolgens nog om kijken hoe de nummer twee bijna 5 seconden later was. Even later was er ook nog een start voor Danielle op de 50 vlinderslag waar ze uiteindelijk door haar eerdere inspanningen niet verder kwam dan een bronzen plak in 31.73

Al met al een geweldig ONMK 2024 voor AquAmigos met als resultaat Danielle 4x Nederlands kampioen en Claudia 1x Nederlands kampioen. Verder 1x zilver en 4x brons. We kunnen dan opnieuw als AquAmigos zeer tevreden zijn met de geweldige resultaten van onze masters. De groep masters bij Aquamigos wordt dan ook steeds groter en steeds fanatieker. Wil jij ook lekker zwemmen en met deze gezellige groep meetrainen kom dan gerust een keer meezwemmen of neem contact op via masters@aquamigos.nl of info@aquamigos.nl