Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Gouden BZK voor AquAmigos

Gouden  BZK

 

Eindhoven: De afgelopen 2 weekenden zijn er de Brabantse Zomer Kampioenschappen geweest in het Pieter vd Hoogenband stadion.

Het was weer een buitengewoon geslaagd kampioenschap voor AquAmigos, met maar liefst 11 Gouden medailes 2 Zilveren en 2 Bronzen. Laura van Engelen wist maar liefst 8 keer een gouden plak te pakken.

De talenten van Jule Franken komen er ook steeds beter uit waardoor ze 2 keer Goud, Zilver en Brons wist te veroveren. Mooi is het om te zien dat ook bij de senioren 1 keer Goud en Brons werd behaald door Melissa vd Geld, en nog eens Zilver voor Brian Korthout.  De overige zwemmers hebben ook heel erg goed gepresteerd met heel veel 4e plaatsen en zijn er op de 87 afstanden maar liefst 74 PR’s  gezwommen wat ook een compliment waard is aan de technische staf.

 

Laura in Nederlands team,

Laura heeft op de 200m vrije slag 2:08.02 een EYOF limiet gezwommen, dat wil zeggen dat zij zich geplaatst heeft om in Hongarije uit te mogen komen met het Nederlands team voor junioren/jeugd.

Deze 2:08.02 was ook nog eens een Brabants Record voor haar eigen leeftijd en ook nog eens voor 2 leeftijdscategorieën ouder, dus 3 in 1

 

Trainer Arie Ophorst vind het weer een zeer geslaagd BZK, waar weer te zien is geweest dat er niet voor niets zo hard is getraind afgelopen seizoen. Technisch gezien heeft hij heel erg veel terug gezien wat in de trainingen geoefend is.

Binnenkort is er nog het Nederlands Kampioenschap en het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap waarbij AquAmigos ook weer met een aantal zwemmers vertegenwoordigd zal zijn.

Het is goed om te zien dat AquAmigos een gezonde vereniging is waar steeds meer zwemmers zich bij aansluiten en zelfs andere toptalenten extra trainingsuren komen maken bij  aquamigos.nl