Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos doet zelf ook aan sponsoring in de Filippijnen.

 

Rob Oomens, al meer dan 40 jaar actief waterpoloër, scheidsrechter en waterpolocommissielid, gaat jaarlijks naar de Filippijnen. Hij doet dit al sinds 1989 en het is zijn tweede vaderland geworden. De laatste jaren helpt hij ook mee training geven aan de lokale wedstrijd zwemvereniging  genaamd  Ichthus Swimteam  in de provincie Bataan op het eiland Luzon, met als doel de mensen daar te ondersteunen met materialen en ooit een waterpolo-afdeling op te zetten.

Ichthus Swimteam bestaat uit ongeveer 90 jeugdige wedstrijdzwemmers waarvan enkele al op een behoorlijk niveau zwemmen.  De trainers en bestuursleden zijn allemaal vrijwilligers net als bij AquAmigos. De Filippijnen is geen rijk land en zwemkleding is daarom erg duur en kostbaar voor deze leden. Ook is er vaak een hoge drempel, voor met name de arme bevolking, om te gaan zwemmen. Entree zwembad, zwemkleding, reizen naar andere zwembaden of naar de training: het is gewoonweg niet te betalen voor vele Filippino’s. Als je weet dat een dagloon ongeveer 250 peso is of te wel € 5 en de entree voor het zwembad € 1, dan zegt dat genoeg.  Veel mensen leven dan ook onder de armoedegrens. Wedstrijdbadkleding kent dezelfde prijzen als hier in Nederland dus je kunt je voorstellen dat zwemmen is voor velen niet weggelegd.

Vele zwemmers/sters komen uit de armere klasse van de bevolking. Om het zwemmen ook voor hen toegankelijk te maken willen we graag gebruikte en nieuwe wedstrijdbadkleding en zwembrilletjes meenemen en dit namens AquAmigos aan hen doneren.  Belangrijk is dat de kwaliteit goed is.

Augustus 2016 is Rob ook weer op de Filippijnen geweest en heeft hij  namens AquAmigos in totaal 120 T-shirts en wat korte broeken (waarvan de meeste nieuwe) van de voormalige kledinglijn mogen geven aan het Ichthus Swimteam. Zelf had Rob ongeveer zo’n 30 wedstrijdbrilletjes en zwemvliezen meegenomen. Het zwemteam is hier dan ook erg blij en dankbaar mee en Rob hoopt dan ook namens AquAmigos deze lokale zwemvereniging komend jaar weer te kunnen helpen.

Op Facebook Ichtus Swim Team is de volgende waardering van de Filippino’s te lezen.

“To our dear friend from aqua amigos. MR. ROB OOMENS and Family including your team…we the members of ichthus swimteam are really blessed to have a friend like you…thank you for being a channel of God’s blessing to our team..the swimmers,coaches and trainers, and parents are praying for you..May God grant you more blessings…To God be the Glory..”

 

Geef uw  Rabobank stem aan ons!

Nu doet AquAmigos ook mee aan de Rabobank Clubkas waar alle 16.000 leden van Rabobank De Langstraat deze week een stemformulier ontvangen waarmee ze kunnen stemmen op hun favoriete vereniging/doel. Iedereen mag  vijf stemmen uitbrengen waarvan maximaal twee op dezelfde vereniging. Rabobank De Langstraat verdeelt een bedrag van maar liefst € 100.000 over het aantal stemmen.

We kunnen ons voorstellen dat je al twee verenigingen hebt die je een warm hart toedraagt en allebei twee stemmen geeft. Graag zouden wij u dan ook uit maatschappelijk oogpunt willen vragen de 5e stem uit te brengen op AquAmigos. Als het de 3e en 4e stem zou mogen zijn is dat natuurlijk nog mooier. Het motto van AquAmigos is namelijk “Zwemmen kan, een Leven lang” en daarvoor willen we de inkomsten gebruiken. Ook willen we Ichtus Swim Team ondersteunen zoals we al eerder meldden, met materialen en kleding  zodat ook in de Filippijnen  het motto wordt: ” Zwemmen kan, een Leven lang”  Dus Stem op ons ! En laat door uw steun ook de kinderen in de Filippijnen zwemmen.

Alvast bedankt!

ichtus-swimteam-41