Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura van Engelen zwemt opnieuw record op BZK!

Eindhoven: Zaterdag en zondag was er het eerste weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen in het Pieter vd Hoogenband stadion.

Laura van Engelen wist bij de junioren 3 op zaterdag al goud te pakken op de 400 vrij in een een mooie tijd van 4:36.05. Zondag was er wederom 2 maal goud; eerst op de 200 rug waar ingehouden gezwommen was maar met nog steeds 14 sec. voorsprong op de nummer 2. En doordat Laura eerder dus ingehouden gezwommen had, kon ze vol gas geven op de 200 vrij waar ze opnieuw goud pakte in een tijd van 2:08.02. Deze 2:08.02 was meteen ook een nieuw BRABANTS RECORD, waar ook trainer Arie Ophorst ontzettend blij mee is.

AquAmigos was dit eerste weekend met een hele grote groep vertegenwoordigd op dit mooie kampioenschap dat ook de nodige medailles opgeleverd heeft. Zo wist Brian Korthout een keurige zilveren plak te veroveren op de 200 vlinder in een tijd van 2:38.56. Ook was er wederom een mooie prestatie voor Jule Franken die zich als talent ook weer in de medailles heeft gezwommen. Ze wist op de 100 schoolslag het zilver toe te eigenen in een tijd van 1:27.00. Later kwam ze ook nog in actie op de 50 school waarbij ze het brons greep op 0.00.05 achter Tessa Loos. Bij de senioren wist de 18-jarige Melissa van der Geld op de 400 vrij in een tijd van 4:51.83, wat een mooi PR is, het brons binnen te halen. Mooi om te zien is dat ook de overige zwemmers door de techniekverbetering ook goede resultaten behaald hebben tot tevredenheid van Arie.

Volgende week is het tweede weekend van de BZK waar ook weer veel zwemmers van AquAmigos vertegenwoordigd zijn.

Foto’s van Jean Pierre staan weer online, waarvoor onze dank!