Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos pakt ook 2e weekend Goud, Zilver en Brons op BZK !

Eindhoven : Op 30 en 31 Mei 2015 was er in het Pieter van de Hoogenband stadion in Eindhoven weer het tweede deel van de Brabantse Zomer Kampioenschappen. AquAmigos is zoals altijd ook dit tweede weekend op dit kampioenschap weer nadrukkelijk aanwezig geweest met een grote groep zwemmers. Mooi is het dan ook om te zien dat de AquAmigos zwemmers op deze 50m baan ook 50 Pr’s hebben gezwommen en een aantal clubrecords.

Jule Franken: Jule was op zaterdag op de 50 vrij al goed in vorm en moest toe kijken hoe ze na een close finish net 4e werd met 29.35. Later was er ook nog de 200 vlinder waar ze het zilver pakte in 3:02.38. Op de zondag was er eerst de 200 wissel waar Jule ook weer heel hard ging en ze weer het Zilver voor op kon halen. Als laatste mocht ze haar favoriete nummer zwemmen de 200m schoolslag. Ze liet de eerste 100m nog Kemi vd Wetering voor gaan, maar wist hierna genadeloos toe te slaan en als eerste aan te tikken in 3:02.21 waardoor er weer een Gouden plak op te halen was.

David Koers: Op zondag stond er voor David een belangrijke afstand op het programma de 200 Rugslag voor senioren. Hier was een mooie test hoe hij er op het moment voor staat. Dit vooral omdat hij door zijn studie niet zoveel badwater heeft gezien. Des te mooier is het dan om te zien dat David vanaf de start een derde plaats opeiste en dit de hele wedstrijd niet meer af heeft gegeven. Hij mocht dan ook na een mooie tijd van 2:20.34 opnieuw een Bronzen plak op gaan halen.

Arie Ophorst: Trainer Arie Ophorst was dan ook zeer tevreden over de mooie resultaten van deze twee weekenden BZK waar AquAmigos ook alle twee de weekenden Goud , Zilver en Brons mee heeft gebracht. Arie en Antoinette hebben weer heel wat terug gezien uit de trainingen, waardoor de zwemmers zo goed als klaar zijn voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in Amsterdam op 13/14 Juni. Wil je meer weten of ook lekker mee komen zwemmen kijk dan voor verdere info op aquamigos.nl .

Foto’s zijn te bekijken via Facebook https://www.facebook.com/pages/AquAmigos-Zwemvereniging/493103764128625

 

31-05-2015 BZK E'hoven Jule en David