Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Jule Franken grossiert in medailles op BZK !

Eindhoven: In het Pieter van den Hoogenband stadion was afgelopen weekend het tweede deel van de Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK)lange baan. Ook AquAmigos was weer van de partij met een aantal aanstormende talenten.

 

Jule Franken

Jule Franken wist maar liefst 2x GOUD, 4x ZILVER en 3x BRONS te halen. Ook dit tweede weekend was het weer Jule die de klok sloeg. Ze wist op haar favoriete slag 50m school in een geweldige tijd van 35.64 net 40 honderdste eerder aan te tikken dan Tessa Loos. Verder wist ze op de 50 vrij het zilver te bemachtigen in een tijd van 28.19 net achter Nienke Jonk. Dit mooie PR is weer een extra limiet is voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Verder stond ook nog de 100 vlinder op het programma wat in 1:11.39 ook weer Zilver was net zoals de 200 wisselslag die ze aflegde in een keurige tijd van 2:34.60 waarmee ze haar oude tijd van 2:42.61 verpletterde. En na al deze kracht inspanningen moest ze als laatste aan de bak op de 200 vrij waar ze ondanks al het eerdere verrichtte werk ook hier toch nog even het Brons te pakken in een geweldig PR van 2:18.74. In het eerste deel twee weken geleden was er ook al Goud op de 100 school, Zilver op de 50 vlinder en Brons op zowel de 100 vrij als de 200 schoolslag. Al met al heeft Jule zich weer lekker laten zien en maakt ze steeds meer stappen.

 

Verder was er voor onze Topper Laura van Engelen nog Goud op de 100 en 400 vrij en wist Melissa vd Geld het Brons te pakken op de 100 rug bij de senioren. Ook dit weekend stonden Jeroen Bechtold, Edgar Brok, Luc van Drunen, Marijn van Keulen, Ymke van Dongen, Manon van Geene Melissa vd Geld en Karin de Kok voor AquAmigos aan de start waar maar liefst 24 PR’s zijn gezwommen in de 30 afstanden waar we aan de start stonden dit weekend. Het is dan ook weer een fantastisch sportief BZK geweest voor AquAmigos waar we maar liefst 4x Goud, 4x Zilver en 4x Brons mee wisten te nemen.

 

Trainers Arie Ophorst en Antoinette van Keulen zijn dan ook zeer tevreden over de prestaties van het team. De goede prestaties komen voort uit het meerjaren opleidingsplan wat bij AquAmigos gehanteerd wordt onder leiding van Arie en maar liefst 9 trainers die ook steeds hun kennis vergroten door vervolg opleidingen de doen.

2016-05-21 BZK E'hoven 068

Laura met Goude plak

2016-06-05 BZK Eindhoven 068

Jule met Goud, één van haar 9 medailles