Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Geslaagd Minipolotoernooi


Na vier jaar afwezigheid is het minipolotoernooi van zwemvereniging AquAmigos weer terug van weggeweest. En hoe!? 86 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar reisden met hun team vanuit de regio af naar zwembad Die Heygrave te Vlijmen.

Met grote betrokkenheid van de ouders en verzorgers van onze minipologroep is een klein groepje initiatiefnemers begin dit jaar gestart met de organisatie van het minipolotoernooi. Een behoorlijke uitdaging aangezien de organisatie van het toernooi voor allen nieuw was en AquAmigos helaas al een tijdje kampt met een vrijwilligerstekort.

“Naast het feit dat het de hoogste tijd was dat AquAmigos voor de regio weer een minipolotoernooi zou organiseren, hebben we het toernooi daarom ook aangegrepen om (nieuwe) jonge vrijwilligers op te leiden. Zo hebben twee jonge vrijwilligers meegelopen als assistent-coach tijdens het toernooi, hebben twee jonge vrijwilligers de catering in het zwembad verzorgd en hebben we nieuwe basisscheidsrechters opgeleid”, vertelt waterpolosecretaris Noud van Son. “Helaas staat zwemvereniging AquAmigos nog steeds door vele maatschappelijke invloeden onder druk, dan is het fijn wanneer je als vereniging toch stapje bij stapje uit een diep dal omhoog klimt en in staat bent om (jonge) vrijwilligers te vinden, te begeleiden en hopelijk voor een wat langere tijd aan je te binden om op die manier de zwemsport en de waterpolosport in het bijzonder in de Langstraat levendig te houden”

Femke Reijnders vult aan: “In dat kader zijn we ook ontzettend blij dat een aantal lokale ondernemers zwemvereniging AquAmigos bij de organisatie van dit evenement heeft ondersteund. Wij willen Jumbo Vlijmen, De Vitaminetuin, Bliv Makelaardij, Zuivelboerderij De Kern, JS Projectmanagement en een anonieme particuliere donateur hartelijk danken voor hun bijdrage. Daarnaast willen we Stichting de Schroef niet onbenoemd laten. Ondanks het feit dat het ons het afgelopen jaar vanwege een vrijwilligerstekort niet gelukt is om echt mee te participeren in het netwerkproject ONBETAALBAAR, stond de stichting wel direct voor ons klaar toen Noud hen belde om te vragen of het minipolotoernooi ook paste binnen het netwerkproject. Dit bleek het geval. Samen met de kantine-opbrengsten, alle vrijwillige inzet en onze sponsoren vermoeden we dat we het toernooi met gesloten beurs voor de club hebben kunnen organiseren. Een prestatie waar we enorm trots op zijn!”

Minipolocoördinator Jojanneke Velthuizen vond het dan ook ontzettend tof dat we met twee eigen teams konden deelnemen aan ons eigen toernooi: “1,5 jaar geleden startten we na Covid-19 met drie deelnemende kinderen aan de minipolotoernooien en waren we genoodzaakt om combiteams te maken met andere verenigingen uit de regio. Hoe gaaf is het dan dat we gisteren met dertien kinderen in twee teams konden deelnemen!”

Al met al kijkt de initiatiefgroep terug op een geslaagd minipolotoernooi met veel gezelligheid in het zwembad en in de kantine!

Als nieuwe vrijwilliger enthousiast geraakt over dit jaarlijks minipolotoernooi!? We zijn op zoek naar mensen die voor volgend jaar de kar mee willen trekken!

Zoals je gezien hebt sta je er niet alleen voor! En zou het heel fijn zijn voor de mensen die dit jaar de kar getrokken hebben (en al veel voor de club doen!), nieuwe vrijwilligers kunnen gaan inwerken zodat dit mooie en gezellige evenement hopelijk nooit meer van de AquAmigos-agenda hoeft te verdwijnen. Voor meer informatie, trek één van de initiatiefnemers aan zijn of haar jasje: Jojanneke Velthuizen, Noud van Son, Femke Reijnders en/of Maaike Walters. Uiteraard mag je je ook melden bij Frank Nettenbreyers die de vertegenwoordiger namens de jeugd is in de waterpolocommissie of via mail: waterpolosecretariaat@aquamigos.nl.