Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Melissa vd Geld Nederlands Kampioen 100 wissel tijdens NK Club

melissa

 

Eindhoven:

Afgelopen weekend is  er in het Pieter vd Hoogenband stadion  de eerste editie van de NK Club kampioenschappen gehouden. “Op het NK Club zwemmen telden niet alleen de individuele prestaties, maar ook de clubprestaties. Daardoor is het een zwemfestijn voor alle zwemmers van alle deelnemende verenigingen van Nederland. Naast de klassieke afstanden waren  er ook nieuwe races op het programma zoals de achtervolgingsrace en de afvalrace. Een spectaculair NK dus. En natuurlijk was AquAmigos een van de 28 verenigingen uit Nederland die aan de start stonden.

Afvalrace:

Melissa van AquAmigos had zich na wat individuele afstanden geplaatst voor de afvalrace op zaterdag, die erg spannend was doordat er bij aanvang van elke race geloot werd welke slag gezwommen werd, en er steeds een aantal  afvallers waren. Melissa  moest na 50 Vrij, 50 Vrij, 50 Vlinder uiteindelijk de laatste serie 50 Schoolslag zwemmen.  In de laatste en beslissende serie kwam Melissa iets meer dan een seconde tekort om goud mee naar huis te nemen. Melissa zwom de 50 school in 00:43.01 en moest alleen  Paulien Koenen voorlaten met  een tijd  van 00:41.94.  Maar Melissa is toch knap 2e tijdens dit NK.

100 Wissel:

Melissa wist op zondag Nederlands Kampioen te worden op de 100wisselslag in een tijd van 1:12.02 Het was een spannende strijd en met het blote oog niet te zien, maar toch tikte Melissa net voor Birgit Adriaansen aan die een tijd van 1:12.14 had.

Achtervolging:

De achtervolgingsrace 100m was een mixed race met dames en heren waar je de slag moest zwemmen waarmee je jezelf gekwalificeerd had. Dit was voor Melissa de vrije slag in de 1 klasse. Dus 10 zwemmers aan de start die met hun gekwalificeerde zwemslag als snelste proberen aan te tikken. Er werd met tijdverschillen gestart zodat theoretisch gezien iedereen gelijktijdig aan zou kunnen tikken. De zwemmers mochten dan ook starten op het moment dat de led verlichting naast de baan aan ging. En ondanks Melissa als pas als negende mocht vertrekken wist ze toch als tweede aan te tikken net achter Kim Janse

Trainer Arie Ophorst liet weten dat Melissa een uitzonderlijke goede prestatie neergezet heeft tijdens dit leuke nieuwe Nederlands kampioenschap, waar  AquAmigos  als vereniging  op een zeer verdienstelijke tweede plaats geeindigd is in de D1 klasse. Hij is dan ook zeer tevreden over dit weekend. Volgende week zijn  er weer de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Amsterdam waar AquAmigos weer met veel zwemmers aan de start zal staan.