Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos zwemmers zetten uitstekende prestaties neer.

Op 7-8 en 14-15 januari zijn er weer de Brabantse Winter Kampioenschappen korte baan gezwommen in het Pieter vd Hoogenband stadion in Eindhoven. We waren hier ook met een delegatie van AquAmigos zwemmers aanwezig. De eerste zaterdag 7 januari werd terecht door hoofdscheidsrechter Hans vd Weijenberg  (ook AquAmigos) van die dag in overleg met KNZB en overige afgelast. Er zouden vanuit heel zuid Nederland zwemmers, officials, coaches en  niet te vergeten supporters anders de spekgladde weg op hebben gemoeten wat levensgevaarlijk zou zijn. Later werd er al aangegeven dat de afgelaste wedstrijd van zaterdag waarschijnlijk vrijdag avond ingehaald zou worden wat mede mogelijk gemaakt zou worden door Psv die hun trainingstijd daarvoor ter beschikking wilden stellen.

 

Zondag de 8e kon er wel gezwommen worden en was Karin de Kok de eerste AquAmigos zwemmer, die tijdens de kampioenschappen in actie kwam. Zij wist op de loodzware 400 m wisselslag haar PR aan te scherpen naar 5:39.44 een mooie tijd. Daarna mocht Marijn van Keulen laten zien wat hij waard was, door te starten op de 1500 m vrije slag. Ook hij wist zijn PR te verbeteren en maar liefst 16 seconden van zijn eerdere tijd af te snoepen. Diezelfde dag mochten ze nogmaals starten en ook hier behaalden zijn mooie PR’s .

De inhaalwedstrijd op vrijdagavond was voor Marijn met 50 rug, 100 vrij en nog eens de 200 rug waar hij in 2:32.56 als vierde aan tikte en net buiten het podium bleef.

 

Laura van Engelen pakt 3x goud !

Op zaterdag 14 januari kwam onze landelijk Topzwemster Laura van Engelen van AquAmigos in actie. De pas 16 jarige Laura zou maar 1 dag in deze twee weekenden zwemmen wat nog net in haar trainingscyclus van het Nederlands team paste richting de Swim-Cups. Op deze Swim-Cup gaat Laura haar limiet voor de Europese Jeugdkampioenschappen in Netanya, Israël. Deze zaterdag zou Laura 4 afstanden zwemmen die ze niet zo vaak zwemt dus was het even afwachten wat het zou worden. Zo begon ze met op de 50 rug waar ze meteen een mooi PR neer zette en haar 1e Goud van deze dag pakte in 29.36.  De tweede afstand was de 100 vrij waar ze in een tijd van 56.54 als eerste aantikte net voor Amy de Langen en dus opnieuw  Goud. Even later was er de start van de 200 rug waar Laura opnieuw aan de bak moest en in 2:18.27 wéér Goud pakte ruim voor Inge Arts. Later was er ook nog de 100 vlinder voor Laura die ze al een tijd niet meer had gezwommen en met een keurig PR van 1:06.49 toch het Brons op mocht halen.

 

Naast de Laura kwamen er natuurlijk ook het tweede weekend nog meer zwemmers van AquAmigos aan de start. Zo wist Marijn van Keulen in 35.68 en Tim Klopper in 37.07 hun 50 school allebei met een keurig PR te zwemmen. Ook Jeroen Bechtold zette een uitstekende prestatie neer op de 50 m vrij, waarbij hij aantikte in een tijd van 27.64 en daarmee een fractie sneller was dan Marijn. Op de laatste dag van de kampioenschappen zwommen zowel Marijn als Jeroen persoonlijke records op de 200 m vrije slag in een zeer spannende race tegen elkaar, waarmee ze allebei een enorme hap uit hun eerdere PR haalde. Dit keer wist Marijn eerder aan te tikken in een tijd van 2:15.78 waarna Jeroen finishte in een tijd van 2:16.43. Een geweldige prestatie voor beiden. Marijn sloot vervolgens het kampioenschap af, door daarna ook op de 100 school en de 50 vlinder zijn eigen records aan te scherpen. Al met al een regen van prima prestaties van de ervaren AquAmigos zwemmers met 3 keer Goud, Brons en 16 PR’s van de 22 starts. De trainers van AquAmigos zijn dan ook dik tevreden hoe er ook technisch weer gezwommen is.