Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Eerste AquAgames Vlijmen is groot succes !

AquAmigos brengt jongeren in beweging.

Vlijmen: Afgelopen zondag waren er in zwembad Die Heygrave in Vlijmen de eerste Aquagames met meer dan 100 man. De kinderen konden van 14.00 tot 17.00 uur in teams over de 16,5m lange Piraten waterbaan om vervolgens het parcours in een bootje met bal af te maken.

 

Top zwemster Laura van Engelen uit Vlijmen die namens het Nederlands team een zilveren medaille heeft gehaald  op de European Games in Baku was bereid om de opening te doen en het eerste startschot te geven. De kinderen vonden het dan ook helemaal geweldig. En bleven zich steeds maar inschrijven voor een volgende ronde om hun tijd te verbeteren. Op het binnenterrein van Die Heygrave stond ook een 17m lange Time Out stormbaan waar met 2 kinderen tegelijk gestreden werd om de snelste tijd neer te zetten. In het begin was het wel een beetje koud maar na een paar keer waren er kinderen bij die bijna niet meer naar binnen zijn geweest. Het laatste uur mochten ze allemaal vrij spelen over de baan en hadden de 30 vrijwilligers  die nodig waren om dit evenement te laten slagen druk met het toezicht houden. Ook hadden alle kinderen en vrijwilligers een muntje voor friet en een muntje voor frisdrank gehad om lekker even bij te tanken.

 

Om 17.00 uur ging iedereen richting de sportkantine van AquAmigos om nog wat lekkers te nuttigen. Hier was dan ook de prijsuitreiking wat voor vele kinderen heel erg spannend was. Uiteindelijk waren de volgende kinderen in de prijzen gevallen. Op de Piraten waterbaan ging het om het snelste team van 3 of 4 personen. In de categorie 5 tot 11 en 12 tot 18 jaar.  Het groepje dat als 65e over de baan ging met Ally, Chris en Suze waren uiteindelijk bij de jongeren de snelste in een tijd van 1:12.56  en kregen een gouden medaille. Bij de ouderen was het Janneke, Luc, Ymke en Tim die heel snel waren in een tijd van 1:00.28 waarvoor ook zij een Gouden medaille kregen.  Buiten op de Time out stormbaan was het ieder voor zich en was het een hele strijd. Bij de jongens van 5 t/m 11 jaar was er een goud voor Sam van Drunen in 25.91 sec., zilver voor Lars Kempke in 27.18 en brons voor Thijn de Bont in 28.90. Bij de meisjes van 5 t/m 11 was er goud voor Eline Hendriks in 28.83, zilver voor Daniek Spronsen in 39.69 en brons voor Marlou van Buul in 43.54.  Bij de ouderen vanaf 12 jaar was het bij de dames goud voor Ymke van Dongen in 29.91, zilver voor Janneke Groenenberg in 34.40 en brons voor Faye te Pas in 37.25. Bij de heren was Luc van Drunen de snelste in 23.37, pakte Tim Klopper zilver in 28.31 en brons voor Marcel Scheij in 31.80.

 

Al met al was het een geslaagde dag en hebben de deelnemers waarschijnlijk allemaal heel goed geslapen. Ook hebben we als organisatie van deze eerste keer veel opgestoken.

We willen dan ook alle vrijwilligers, EHBO Vlijmen, Die Heygrave, De provincie en niet te vergeten TimTom Events bedanken waardoor we met zijn allen en hele leuke dag hebben gehad.

Ben je nieuwsgierig hoe het was kijk dan voor foto’s en filmpjes op   facebook teken                             Logo TimTom