Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura 2x Nederlands kampioen bij de senioren !!!

Afgelopen weekend waren er in Tilburg de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan. AquAmigos zwemster Laura van Engelen kwam ondanks haar pas 15 jarige leeftijd uit bij de senioren waar ze Goud pakte en ze er dus weer een Nederlandse titel bij heeft. Laura wist dan ook geweldig te starten op de 1500 vrij met de eerste 50m in 30.65 sec waarna ze verder een geheel vlak schema zwom met alleen maar vierendertigers om af te sluiten met een tweeëndertiger. Laura heeft dan ook meteen vanaf de start het heft in handen genomen waar de eerste 300m Serena Stel nog kon volgen maar daarna iedere 50m toe moest geven. En na het aantikken van Laura in een mooie tijd van 17:04.32 moest ze 19 seconden wachten tot Serena voor het zilver aantikte en maar liefst 37 seconden op de nummer drie Evelien van Ruiten. Met deze geweldige tijd wist Laura haar eigen PR ook weer vierenhalve seconde scherper te zetten op zoek nar de 17 minuten grens en was dit ook een nieuw Brabants Record jeugd 2.

Op zaterdag was Laura verder ook nog succesvol op de 800m waar ze opnieuw Goud pakte in 8:50.60  wat de 2e Nederlandse titel betekende dit weekend. Ook deze tijd was weer een nieuw Brabants Record jeugd 2. Op zondag stond er ook nog de 400 vrij op het programma waar Laura opnieuw op het podium stond met een Bronze medaille na een hele mooie 4:13.03 wat ook een Brabants record jeugd 2 is. Ook heeft ze nog een 200 vrij gezwommen in 2:00.80 wat ook weer een nieuw Brabants Record Jeugd 2 is.

Het was dan ook weer een geweldig Nederlands kampioenschap voor de Vlijmense zwemster van AquAmigos. We zijn dan ook als AquAmigos heel erg trots op Laura

DSC02530