Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura v Engelen wéér Nederlands Kampioen

Eindhoven: van 11 t/m 14 Juni waren er weer de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen  in het Pieter vd Hoogenband stadion . Op dit kampioenschap stonden heel wat zwemmers aan de start waaronder de AquAmigos zwemsters Laura van Engelen en Jule Franken.

Laura van Engelen;

Laura moest op donderdag de 800m vrij zwemmen op dit NJJK maar heeft deze afstand uit voorzorg afgemeld ivm een lichte verkoudheid. Op Vrijdag stond de 400m vrij jeugd 1 en 2 op het programma waar ze wel aan de start stond. Ze stond met een 2e tijd ingeschreven, net achter de een jaar oudere Marieke Tienstra. Vanaf het begin was het een spannende strijd en gaven Laura en Marieke  niets toe op elkaar. Na 200m was er een verschil van 2 honderdste seconden en niet meer. Laura wist hierna goed haar schema vlak te houden waardoor er een lichte voorsprong kwam. In de laatste honderd meter wist Laura nog twee baantjes van 31 sec.  te zwemmen waardoor ze uiteindelijk als eerste aantikte in 4:16.85, en ruim 3 sec. voor Marieke was. Ook heeft ze haar PR 6 seconden scherper gezet, en is ze opnieuw Nederlands Kampioen is , en daarbij ook nog eens een Brabants Record Jeugd1.   Op zaterdag stond de 200 vrij op het programma waar ze eerst de series moest zwemmen en hier in een keurige tijd van 2:03.26 neerzette wat voldoende was voor een finale plaats.

Laura moest in de finale alleen Marrit Steenbergen voor laten gaan in 1:59.29 wat een nieuw Nederlands Record is. Laura tikte als tweede aan in 2:01.92 wat voor haar een nieuw Brabants Record betekende.

Al met al blijkt het maar weer dat Laura in goede vorm is om met het Nederlands team naar Baku te gaan waar de 1e European Games worden gehouden.  Na in Mei al twee weken op trainingskamp te zijn geweest in Turkije, is de Baku ploeg met 9 zwemsters vanmorgen bij elkaar gekomen om tot donderdag in een korte trainingsstage zich een laatste voorbereiding te doen om op 18 Juni daadwerkelijk te vertrekken. Laura zal in Baku zwemmen op 23,24,25 en 27 Juni. We wensen haar namens AquAmigos  heel veel succes.

Wilt u de verrichtingen van de Nederlandse sporters in Baku (soms live)volgen kijk dan op www.Baku2015.com .

 

Jule Franken;

Ook Jule Franken stond in Eindhoven aan de start. Ze mocht beginnen op de 50m vrij waar ze ook een uitstekende prestatie neerzette door in een tijd van 29.10 sec. als 11e aan te tikken. Dit is een hele knappe prestatie als je zie dat er maar liefst 70 aan de start stonden. Jule wist op de 100m schoolslag een 8e plaats te  pakken wat heel erg goed is. Op de afsluitende afstand 100 vrij op zondag was Jule helemaal gebrand en kwam ze tot een hele mooi tijd van 1:05.71 wat helemaal Top is om de woorden van Arie te gebruiken.

 

Arie Ophorst

Trainer Arie Ophorst was dan ook zeer tevreden over zijn beide pupillen de afgelopen dagen in Eindhoven. Hij gaf met een grote glimlach aan dat Laura met een goed gevoel en in goede vorm naar Baku kan gaan.