Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Waterpolo-10/11 oktober 2015

Nuenen 3 – Heren 4

Op 10 oktober werden we om 16.00 uur verwacht in Eindhoven. Nuenen 3 staat onderaan dus we zouden kansen moeten krijgen. Dat was ook het geval, maar om nou te zeggen dat het een makkie was…? Door technische problemen met – jawel – Sportlinked begon de wedstrijd een kwartier later. Ook na de wedstrijd hielden de technische problemen aan, waardoor onze overwinning nog steeds niet verwerkt is.
Maar goed. Verdedigend was het allemaal prima in orde. Rik gaf de midvoor van Nuenen geen schijn van kans. Alleen…in onze aanval wilde het ook niet bepaald vlotten. Wat mij opvalt is dat er te ‘lief’ en voorzichtig gespeeld wordt. Er zit geen venijn in de aanval en als er al geschoten
wordt dan zijn het een beetje halfslachtige pogingen. Terwijl bij het inschieten er toch behoorlijk overtuigend het doel wordt getroffen (Sven…!) Ook bij heren 5 heeft Sven maar liefst 3 keer gescoord. Dat mag je bij je eigen team ook vaker doen Sven! Gewoon gas er op en gaan! Er is kwaliteit genoeg bij de meesten van ons, dus er moet meer inzitten. In het tweede partje besloot ik toch maar om wat meer de aanval te kiezen. Ik lag op de goede plek en kreeg een prima pass van Michel. 0-1. Helaas vielen er achterin weer wat gaten, waardoor Nuenen weer op gelijke hoogte kwam. In het laatste partje stonden we helaas weer achter met 3-2. Frank vond dat ik er maar in moest komen en dat leverde gelukkig 2 doelpunten op zodat we in de laatste 30 seconden de overwinning konden vieren. Ik vond overigens dat Pascal weer een dijk van een wedstrijd keepte. Hij stopte onverschrokken een 5 meter en heeft hierdoor ook een behoorlijk aandeel in de overwinning gehad. We wonnen met 3-4 en alle doelpunten werden door ondergetekende gemaakt. Het is toch wel veelzeggend dat een 57-jarige oudgediende jullie topscorer is. Daar moet toch echt wel verandering in komen, jongens! Zie het maar als een uitdaging! Hopelijk kunnen we volgende wedstrijden weer beschikken over Tom en Mike en staan er nog een paar anderen op om een bijdrage aan de overwinning te leveren (Sven, Timo, Michel…?) En ik blijf het maar herhalen: er moet meer samen getraind worden! Afgelopen maandag hele nuttige oefeningen gedaan met het zetten van een blok. Ook gisteravond weer hetzelfde recept: blok zetten. Het is eigenlijk hartstikke simpel, maar gewoon een kwestie van oefenen. Rik, bedankt voor het meespelen!

Groet, Martin