Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Snorkeldiploma’s bij AquAmigos

 

Er zijn 27 november weer heel wat kinderen afgezwommen bij AquAmigos voor de diverse snorkeldiploma’s. Er zijn binnen het snorkelen 4 diploma’s Aspirant-A, A, B en C. Hoewel de moeilijkheidsgraad van de diploma’s oploopt, is evenals bij de gewone  ABC-diploma’s het eerste diploma toch relatief het moeilijkst omdat dan alle oefenstof nieuw is en alles nog moet worden aangeleerd. Alle vier de snorkeldiploma’s zijn opgebouwd uit drie onderdelen t.w.: 1 Zonder snorkelmateriaal, het zwem technische gedeelte. 2 Met snorkelmateriaal, de snorkelvaardigheden. 3 Behendigheidsoefeningen waarbij niet alleen het watervrij zijn wordt beoordeeld, maar ook het onderwatervrij zijn een belangrijk aspect is. Bij de verschillende disciplines worden door  meer dan 40 kinderen gesnorkeld met daarbij maar liefst 6 trainers. Hierdoor kunnen we de kinderen in kleine groepjes heel veel aandacht geven waardoor ze de technieken sneller onder de knie hebben. Snorkelen Aspirant A en Snorkelen A is deze keer niet afgezwommen.

 

Snorkeldiploma-B

Pepijn Klomp, Ruben Gouda, Renske Mulder, Esmee van Hooft, Timo van Hees

 

Snorkeldiploma-C

Hasse de Geus, Arwen Koks, Jordy Tinus, Jeroen

 

Leuk is het om te zien dat snorkelaars niet alleen uit de gemeente Heusden komen maar  ook uit Waalwijk, Sprang-Capelle,  Zaltbommel, ’s Hertogenbosch, Engelen, Rosmalen, etc.  Bij AquAmigos mogen de leerlingen instromen als ze minimaal hun A en B diploma hebben (liefst ook C).

Een van de kinderen wist zelfs aan te geven dat ze naar AquAmigos gekomen was omdat de snorkeltijd op zondagochtend op een heel gunstig tijdstip is. Ook heeft ze haar nichtje aangestoken die nu ook het snorkelvirus heeft. Wil jij na je gewone ABC ook snorkelvaardigheden leren kijk dan op aquamigos.nl.

 

foto-snorkelen-c-27-11-16