Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura pakt 2x Goud met Nederlands team in Hongarije !!!

Eger/Hongarije: Laura van Engelen heeft na een heel mooi seizoen bij AquAmigos nog een mooi toetje gehad afgelopen weekend in Eger – Hongarije.
Ze was door haar goede prestaties uitgenodigd door Bondscoach Titus Mennen om mee te gaan met de Nederlandse ploeg voor een vervangende EYOF wedstrijd.
Het tiental wordt bij hun internationale KNZB-vuurdoop (alleen Marrit Steenbergen was er vorig jaar bij in Utrecht) begeleid door Bondscoach Titus Mennen en de coaches Bibi Gulikers en Frank Bosma en neemt deel aan de Open Hongaarse Juniorenkampioenschappen in hun leeftijdsklasse en ondervindt daar behoorlijk veel tegenstand. En daar gaat het om.

Op de eerste dag stond voor laura de 100 vrij op het programma, waar ze in de series een tijd van 58.82 neerzette en in de finale later zelfs 58.54 wat opnieuw een Brabants Record junioren 3 is.
Verder stond de eerste dag ook nog de 4*100m vrij op het programma.
De Nederlandse dames pakten op het slotnummer het Goud met Laura van Engelen 59.47, Claire Verkijk 59.77, Jasmijn Boon 59.40 en Marrit Steenbergen 57.23, in een tijd van 3.55.87 en dus de Open Hongaarse titel.

De tweede dag was er voor Laura alleen de 200 vrij.
Op de 200 vrij eindigde Marrit Steenbergen als derde in 2.06.17 en Laura van Engelen als vierde in 2.08.15. De aanstaande RTC-er, opgegroeid bij AquAmigos in Vlijmen, was na de series erg teleurgesteld over haar tijd (2.10), maar behoefde niet echt ontevreden te zijn over haar optreden in de finale.
Conclusie van bondscoach junioren en teammanager Titus Mennen: “Ze hebben in de finale gezwommen om te winnen en geprobeerd het beste te geven. Dat is het positieve en ze weten ook waaraan er gewerkt moet worden in de komende jaren. De 200 meter is immers een sleutelafstand voor zowel de 100 als de 400 meter vrij.”

De Derde dag was er de 400 vrij wat voor Laura een geweldige afstand is.
De Vlijmense heeft de laatste maanden bij AquAmigos hard gewerkt, onder leiding van Arie Ophorst heeft ze veel meer inhoud gekregen. Nu was er weliswaar net als op de 100 en 200 vrij weer een vierde plaats, maar was er een geweldige gezwommen race.
Waar Laura in de series nog 4:32.44 wist te zwemmen gingen in de finale alle remmen los. Laura zette dan ook een schitterende tijd neer van 4:25.86 wat ook weer een Brabants record Junioeren 3 is, en een beloning voor de verichte trainingsarbeid.
Tevens is dit een Brabants record Jeugd 1, dit record stond al sinds 1977 dus is nu na 37 jaar door laura verbroken.

Ook was er op de laatste dag nog het slotnummer de 4*100 wissel waar Laura in de series mee heeft gezwommen en Nederland een klasse appart is.
In de finale had de Bondscoach om tactische redenen 2 zwemsters vervangen die deze dag al een geweldig resultaat behaald hadden. Uiteindelijk werd na de serie tijd van 4:27.96 in de finale het Goud gepakt en opnieuw de Hongaarse titel in 4:22.56. Alle 6 de meiden mochten dan ook op het podium het Goud in ontvangst nemen.

Het was dan ook een geweldig debuut voor Laura in het Nederlands team waardoor de volgende fase is bereikt. Laura gaat nu bij het RTC in Eindhoven trainen om zich verder te ontwikkelen. Ze kan natuurlijk als lid van verdienste altijd als ze zin heeft lekker mee trainen bij AquAmigos wat voor trainer Arie ophorst een goed gevoel is, en een goede boost voor de overige zwemmers.