Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Waterpolo- 28 februari/ 1 maart

De Vennen 2- Heren 2

We moesten, na het vertrek van Järl, uit een ander vaatje gaan tappen, zoveel stond voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Vennen wel vast. Afgesproken werd dat we de rechterhoek zoveel mogelijk vrij zouden laten, waardoor er ruimte ontstaat voor een uitzwemmende midvoor en waardoor vervolgens andere spelers in konden starten. Dat lukte vrij aardig. Er was veel meer beweging in het spel en De Vennen leende zich uitstekend als sparring partner hiervoor. Zij verdedigden vrij statisch in de zone en dat bleek voor henzelf niet zo’n verstandige keuze. Aanvankelijk ging het nog wel min of meer gelijk op, maar na 2 partjes was de afstand dermate groot dat de Vennen er in berustten dat ze de wedstrijd gingen verliezen. Althans, daar leek het veel op. Misschien kwam het ook wel door de belachelijk hoge temperatuur van zowel het water als de lucht. Het leek wel een sauna. Maar zoals Maarten na de wedstrijd treffend verwoordde: We speelden met veel overtuiging en beweging en we gunden vooral elkaar de doelpunten. Jammer wel dat de ballen er af en toe huizenhoog over gingen 🙂 De winst werd redelijk probleemloos binnen gehaald bij een eindstand van 6-13.
Hierdoor en door respectievelijk verlies van Hellas Glana bij SBC2000 (!) en een gelijkspel van de Warande tegen HZPC, zijn we zowaar twee plaatsen gestegen naar de derde plaats, waarbij aangetekend moet worden dat het verschil met de Warande slechts berust op een beter doelsaldo en dat Hellas Glana op slechts 1 punt achterstand staat. De uitwedstrijd tegen de Warande op 14 maart zal dan ook een cruciale wedstrijd zijn.

Doelpunten zijn gemaakt door: Rik (5), Sven (4), Joris (2), Maarten en Hendrik-Jan.

Ik denk dat we Rik wel mogen uitroepen tot ‘Man of the Match’. Zelfs met een geblesseerd bovenbeen wist hij er toch maar weer 5 in te schieten. Ook Sven en Joris waren weer van groot belang voor ons team. Iedereen heeft zich overigens kapot gewerkt, zeker gezien de omstandigheden. Fijn ook dat Peter en Stijn mee hebben willen spelen. Zij deden het geweldig goed. Dank je wel heren!

Groet, Martin