Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Leren zwemmen met SuperSpetters

AquAmigos kiest voor KNZB zwemles methode

Bij AquAmigos kunnen kinderen vanaf nu inschrijven voor het leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Ze zijn gemiddeld in 1,5 jaar zwemvaardig (schoolvakanties niet meegerekend) en zwemveilig en krijgen het door de KNZB gecertificeerde SuperSpetters diploma, wat gelijk staat aan het C-diploma van het zwem ABC. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. AquAmigos is gestart in september 2017 met deze zwemlessen voor kinderen vanaf 4,5-5 jaar.

Bij AquAmigos kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.

De kinderen kunnen in hun SuperSpetters zwemboek de eigen ervaringen van de zwemlessen volgen door middel van verhalen en beloningsstickers. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.
Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes van +/- 8 kinderen en zwemmen 2 keer per week, 1×30 minuten en 1×45 minuten. Hierdoor kunnen kinderen gemiddeld na ongeveer 1,5 jaar afzwemmen, (school)vakanties niet meegerekend.

In deze methode staan de borstcrawl en rugcrawl centraal en vormen het uitgangspunt van de zwemmethode. Veel kinderen doen deze slagen al uit zichzelf, waardoor ze vrij makkelijk aan te leren zijn. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

De zwemles methode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.
Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers, kleine zwemvliezen. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen het zwemmen op deze manier erg leuk vinden. Er wordt, in principe, geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Voor meer informatie over SuperSpetters van de Koninklijke Nederlandse Zwembond kunt u kijken op de speciale website voor Superspetters of bekijk de filmpjes van Superspetters op Youtube.
De tarieven voor de Superspetters zwemles kunt u bekijken op de tarieven-pagina.
Inschrijven kan ook via deze website van AquAmigos.
Nog vragen? Neem gerust contact op met Kune van Noorden op 06-34933982.