Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos dames Nederlands Kampioen Club tijdens KNZB slottoernooi in Dordrecht !!

Dordrecht: Op zaterdag 20 Juni was er in het zwembad van Sportboulevard in Dordrecht het KNZB slottoernooi. AquAmigos was hier aanwezig met 6 dames en 3 heren. De dag bestond uit een ochtend en een middag sessie waardoor het wel een hele lange zit werd. Iedereen mocht per sessie twee afstanden zwemmen naar keuze op de lange baan. Op dit leuke toernooi werd uiteindelijk aan de hand van de behaalde FINA punten de ranglijst opgemaakt.

Dames:
De dames van AquAmigos met Melissa van der Geld, Jule Franken, Ymke van Dongen, Lisa Coppelmans, Sanne van der Hulst en Janneke Groenenberg wisten de eerste sessie met groot overwicht te winnen. Jule werd 1e op de 100 schoolslag en Melissa 1e op de 50rug. Ook in de tweede sessie waren de meiden sterk en wist Melissa ook nog de snelste te zijn op de 100 rugslag. Ook de ander meiden zwommen goed met een aantal tweede en derde plaatsen. De meiden waren over de hele dag genomen de sterkste en zijn dus Nederlands Kampioen Clubs 2015 bij de Dames.

Heren:
De heren met David Koers, Luc van Drunen en Marijn van Keulen lieten zich ook zeker niet kennen. David wist zowel op de 100 Rug, 50 vrij, 50 en 100 vlinder de concurrentie achter zich te laten wat heel erg knap is. Ook Luc en Marijn zette een aantal hele goede tijden neer. David was bij de heren dan ook individueel de sterkste wat weer tegoeden kwam in de uitslag. De heren zijn dan ook ondanks ze maar met zijn drieën waren knap 2e geworden. En dan was er nog de algeheel NK club, maar die titel ging helaas naar DWT uit Haarlem en was er het keurig Zilver voor AquAmigos.

Het was een toernooi van hoog niveau met heel veel goede zwemmers wat terug te zien is in het aantal nieuwe records. Zo is er een Nederlands Record Junioren 4 gezwommen door Luuk Veldman in een tijd van 27.65. En ook de Nederlandse paralympische ploeg wist diverse records te breken. Zo pakte Marc Evers, Jaklien Tans en Liesette Bruinsma alle drie een Nederlands Record. En dan was er nog Lisette Teunissen die maar liefst 2 Wereld Records heeft gezwommen. 50 rug in 52.12 en de 100 rug in een tijd van 1:45.99.

Goed is het om te zien dat AquAmigos op de goede weg is en er weer een aantal hele goede zwemmers van andere verenigingen aansluiten bij de talentenschool van AquAmigos gecoördineerd door trainer Arie Ophorst.

Klik op het FB logo voor de foto’s  facebook teken