Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos pakt 5x Goud bij minioren swimkick 1

22 PR’s van de 22 Starts

 

Een hele grote groep van maar liefst 14 zwemmers is afgelopen seizoen door gestroomd naar de wedstrijdploeg van AquAmigos. Zondag in de eerste minioren swimkick wedstrijd stonden maar liefst 11 zwemmers aan de start waarvan er 6 kinderen hun eerste wedstrijdje hebben gezwommen. Flynn en Jesse waren de jongste deelnemers en hebben 25 vrij en 25 schoolslag gezwommen wat voor Flynn maar liefst twee keer zilver en voor Jesse een keer brons opleverde.

 

Valentijn van de Meulen en Pepijn Klomp zwommen hun eerste keer meteen 50 meters alsof ze dit al vaker gedaan hadden. Voor Pepijn was er goud en zilver terwijl Valentijn  het brons in de wacht wist te slepen. Jonathan Baaijens heeft al een paar keer meegedaan en wist dan ook op de 50m schoolslag het goud mee te nemen voor AquAmigos. Verder waren Bo Francissen en Nuray Kirisik ook voor het eerst van de partij en hebben keurig laten zien wat ze konden, en dat belooft wat.

 

Bij de meer ervaren zwemmers was er maar liefst twee keer goud voor Joris van Keulen die dit pakte op de 50 schoolslag en 100 vrij waar hij in 1:39.25 maar liefst 9 tellen eerder aantikte dan de nummer twee. Melle Verhoeven was de snelste op de 50 rugslag  in een mooie tijd van 45.59. En dan was er nog Dave Baaijens die zilver en brons wist te bemachtigen.

Ook Bart de Hoogt was goed bezig maar viel net buiten het podium maar wist wel de grootste verbetering te laten zien. En dan was er tot slot ook nog eens de estafette waar AquAmigos met Dave, Valentijn, Joris en Pepijn, die als 3e aan wisten te tikken. In totaal waren er 22 stars voor AquAmigos en hebben de kinderen ook maar liefst 22 persoonlijke records gezwommen wat nog nooit voorgekomen is.

 

De trainers Antoinette, Alexander, Willeke en Cindy zagen hun pupillen dan technisch ook heel goed zwemmen. De technieken waar we in de trainingen aandacht aan hebben besteed lieten de kinderen tijdens de wedstrijd dan ook zien. AquAmigos is trots op jullie!