Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura van Engelen pakt veel prijzen tijdens Nederlands kampioenschap.

 

Laura Nederlands Kampioen met EYOF

 

Amsterdam, In het prachtige Sloterparkbad waren vanaf donderdag de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen 2014 waar ook AquAmigos aan de start stond. Laura wist op donderdag Nederlands Kampioen te worden op de 400m vrije slag in een tijd van 4:32.66 en dat was tevens een nieuw Brabants Record junioren 3.  Op vrijdag heeft ze zilver behaald op de 200m rugslag in een tijd van 2:25.48 en een 4de plaats op de 50m vrije slag in een tijd van 27.90.

EYOF

Op Zaterdag stond er ook weer een belangrijke race op het programma tijdens  de 200 vrije slag.                                                                                                                                  Laura wist in een tijd van 2:07.45 het zilver op te strijken net achter Marrit Steenbergen uit Drachten. Deze tijd was ook een nieuw Brabants record in haar eigen leeftijdsklasse junioren 3, en ook bij jeugd 1 en jeugd 2 die twee jaar ouder zijn wat natuurlijk geweldig is. Naast deze 3 in 1 Brabantse records was als slagroom op de taart ook nog eens officieel de EYOF limiet behaald waardoor ze mee mag naar Hongarije en uit gaat komen voor Nederland.

Op zondag was er ook nog de 100 vrij waar Laura weer de meerdere moest erkennen in Marrit Steenbergen. Toch wist ze ook op de zondag keurig het zilver te halen in 59.25. Ook op Zondag was dit weer een Brabants Record en ook een tweede EYOF limiet waardoor ze binnenkort een uitnodiging van de bondscoach Titus Mennen ontvangt. Laura heeft dan ook een mooi weekend achter de rug, waar de volgende stap aansluiting bij de Nederlandse selectie is gezet.

Trainer Arie Ophorst is dan ook zeer tevreden dat hij zijn pupil via het meerjaren opleidingsplan en zijn individuele trainerskwaliteiten zover heeft kunnen brengen.Het is goed om te zien dat het niveau bij AquAmigos steeds verder omhoog gaat waar we met zijn allen heel erg trots op mogen zijn.De andere zwemmers die afgelopen weekend op het NJJK uit zijn gekomen hebben allen mooie tijden neer gezet maar wisten helaas niet op het podium te komen.