Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Waterpolo

AquAmigos biedt waterpolo voor jong en oud, voor meisjes en jongens, voor dames en heren, die in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Waterpolo spelen bij AquAmigos

Als je een beetje pit hebt, dan moet je maar eens naar een waterpolowedstrijd in het zwembad komen kijken. Bij dit balspel in het water moet je met een team van 6 spelers en een keeper proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Waterpolo is niet alleen leuk om te doen, je wordt er ook nog eens beresterk van!

Een fysieke sport

Waterpolo staat ten onrechte bekend als een harde sport. Men verwart het uiterlijke vertoon en de fysieke inspanning ervan. Ondanks dat je tegen een stootje moet kunnen, komen er nagenoeg geen blessures voor bij waterpolo, in tegenstelling tot meer blessuregevoelige balsporten zoals voetbal, handbal en volleybal. Bij AquAmigos leer je niet alleen de echte spelregels van het waterpolo, maar ook allerlei trucjes met de bal in het water.

Opbouw

De leden van AquAmigos worden vanuit de jeugd op een gestructureerde manier steeds op een hoger niveau gebracht. Bij de allerjongsten, de minioren, staat het spelplezier voorop. Zo leren ze al spelend de bal onder controle te krijgen en nemen ze deel aan pupillenwedstrijden of miniwaterpolotoernooitjes. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Wanneer je ouder wordt, stroom je door naar de aspiranten. Gedurende deze fase komen langzaam maar zeker ook de technische en tactische aspecten van het waterpolo om de hoek kijken. Dit jaar spelen we competitie met een team onder de 11 jaar, onder de 13 jaar en onder de 17 jaar. Uiteraard nemen we deel aan de minipolotoernooien en nemen vier herenteams en twee damesteams deel aan de competitie.

Teams en wedstrijden

Voor het seizoen 2020-2021 heeft AquAmigos 10 teams in de competitie. Qua aantal zijn we daarmee één van de grotere verenigingen van Zuid-Nederland. Dit zijn de volgende teams:

  • Dames 1 2e divisie bond
  • Dames 2 2e klasse
  • Heren 1 3e divisie bond
  • Heren 2 2e klasse
  • Heren 3 2e klasse
  • Heren 4 3e klasse
  • Gemengd <17 jaar 1e klasse
  • Onder 13 jaar 1e klasse
  • Onder 11 jaar 1e klasse

De thuiswedstrijden van AquAmigos staan borg voor spanning, sensatie en spektakel. Kom eens kijken in het Olympia zwembad te Waalwijk en zie met eigen ogen hoe aantrekkelijk waterpolo als sport is.

Op ieder niveau naar de top!

Kortom, de leden worden stap voor stap opgeleid tot een volwassen waterpolospeler/speelster, waarbij het einddoel het eerste heren- of damesteam kan zijn. Maar dit kan natuurlijk ook een van de lagere teams zijn, want ieder lid kan op zijn of haar eigen niveau de top bereiken.

Spelregels 2023-2024

Spelregels_2023_1.0_DEF