Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Mooie successen voor wedstrijdzwemmers

Zondag 5 november zwom een gedeelte van de wedstrijdploeg mee aan een wedstrijd in Rosmalen. Veel uitdaging in het programma en zeer gemotiveerde zwemmers waren de basis voor een succesvolle zwemmiddag. Al in het eerste programma, de 400 m vrije slag werden de persoonlijke records van Esther de Laat, Manon de Hoogt en Chantal Dentz verbroken en hoe. Ester en Manon wisten beide bijna een halve minuut van hun PR af te zwemmen. De dames lieten zien dat de trainingsinzet zich vertaald in hele mooie resultaten, waarmee ook finale plaatsen werden verdiend. En ook in die finales lieten ze zien dat ze een sterke drive hebben om verder te verbeteren.

Op de kortere afstanden wisten Hasse de Geus, Anika Musters en Charlie van Wetten ook persoonlijke records aan te scherpen, Hasse zelfs op beide afstanden. Linda de Kok pakte Goud op de 50 vrij. Charlie pakte net als Karin de Kok 2x Goud. Ook Bart de Hoogt wist zijn PR op de 50 vlinder te verbeteren in 58.95 wat een verbetering van maar liefst 3 seconden is.

Bij de heren werd ook het ene na het andere persoonlijke record aangescherpt, zo zwom Tim Klopper zijn 100 m schoolslag in een tijd van 1:18.29. Marijn van Keulen en Jeroen Bechtold verbeterden hun PR op de 200 m wissel. Tim en Marijn wisten daarna op de 100 m vrije slag ook nog een tweede PR aan te scherpen. Tim haalde maar liefst bijna 4 seconden van zijn eerdere tijd af en Marijn dook voor het eerst onder de magische 1 minuutgrens voor deze afstand. Last but not least, zwom ook Nicky Valentijn, in de finales nog een PR op de 100 m rug.

Mooi is het om te zien dat de 13 zwemmers die aan de start kwamen maar liefst 7x goud, 3x zilver en 4x Brons wisten te pakken in een heel sterk deelnemersveld.  Al met al een zeer succesvolle middag voor de zwemmers van Aquamigos. De trainers waren dan ook dik tevreden over hoe er technisch gezwommen is.

**Vergeet niet uw online aankopen voor de feestdagen ook te doen via Sponsorkliks/AquAmigos en zo GRATIS uw club te steunen.