Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Clubkampioenschap bij AquAmigos weer heel bijzonder !!!

Afgelopen zondag werden in zwembad Die Heygrave de clubkampioenschappen van Aquamigos gehouden. Van jong tot oud was het weer een mooie competitie. Zwemmers waren allen in poules ingedeeld om vooor de prijzen te zwemmen. Zo waren er in de poules zeer jonge zwemmers zoals Wouter van Gent die goud haalde, maar ook een van onze Masters Jan de laat die in het mix team de snelste was. Mooi was het dan ook te zien dat zwemmers van alle takken van AquAmigos vertegenwoordigd waren. Zo waren er wedstrijdzwemmers, Smimkickers, Brevetzwemmers, Snorkelaars, Masters, ABC zwemmers en Waterpoloërs.  De jongere zwemmers zwommen alleen de schoolslag, rugslag en vrije slag. Terwijl de overige alle slagen moesten zwemmen. Bij iedereen werd er dan ook een correctie op losgelaten aan de hand van de limieten van de Brabantse kampioenschappen zodat iedereen evenveel kans heeft. Leuk is het dan ook om te zien dat talent Jule Franken uiteindelijk bij de dames de snelste was en Edgar Brok bij de jongens. Als afsluiting van de clubkampioenschappen was er ook nog een handicap estafette voor de wedstrijdzwemmers. Zij moesten zwemmen met de handicap in de vorm van een badjas die na de 50 meter steeds bij de volgende aangedaan moest worden. Dit was dan ook voor de vele ouders en zwemmers een vermakelijk evenement waarna de handen dan ook eens flink op elkaar gingen.

Verder werd tijdens deze clubkampioenschappen ook nog eens Laura van Engelen tot lid van verdienste benoemd.Na deze wedstrijd waren er voor de jongere zwemmers in het zwembad de medailles.

De overige zwemmers hadden hierna nog een een jaarafsluitende BBQ waar de prijzen verdeeld zouden worden. Er was dan ook veel te vertellen over het seizoen en uiteindelijk werden ook de zwemmer en zwemster van het jaar verkozen. Bij de dames ging deze titel naar Melissa van der Geld en bij de jongens was die voor Wouter van Gent die pas voor het eerste jaar aan wedstrijdzwemmen doet. Wouter geeft dan ook weer het goede voorbeeld bij AquAmigos dat de waterpoloërs ook goede resultaten kunnen boeken als ze mee gaan wedstrijdzwemmen. Er gaan dan ook gelukkig steeds meer waterpoloërs net als Wouter mee doen bij het wedstrijdzwemmen.  Tot slot waren er nog twee prestatiemedailles van de KNZB voor Laura van Engelen en David Koers.