Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Geslaagd Clubkampioenschap bij AquAmigos !

Zondag 12 juli waren er zoals altijd aan het einde van het seizoen de clubkampioenschappen bij Aquamigos. Alle leden mochten dan ook meedoen om te kijken wie de sterkste was. Er hadden zich veel zwemmers ingeschreven en het beloofde dan ook een leuke middag te worden.

Clubkampioenen
Doordat er allemaal in verschillende poules werd gezwommen was het niet te voorspellen wie er de clubkampioen zou worden. Toch bleven de verschillen heel erg klein doordat er een leeftijdscorrectie toegepast werd en dat het over 6 afstanden soms minder dan een seconden scheelden. Verder was er een slot estafette met 8 personen waar alle zwemmers jong en oud gemixt werden en met een doktersjas moesten zwemmen. Bij de dames was het uiteindelijk Jule Franken, en bij de heren Edgar Brok die een heel jaar de titel van Clubkampioen mogen dragen.

Zwemmer en Zwemster van het Jaar.
Ook word er ieder jaar een zwemmer en zwemster van het jaar verkozen. De criteria voor zwemmer en zwemster van het seizoen zijn Gedrag, Omgang met begeleiding, Omgang met mede zwemmers, Inzet trainingen, Opkomst trainingen en de Prestaties komt op de laatste plaats. De beoordeling wordt gedaan door begeleiding en trainers die nomineren 3 jongens en 3 meisje hiervoor . De eerste krijgt 3 punten de tweede 2 en de derde 1 punt. Zo komt de zwemmer en zwemmer tot stand. Bij de meisjes was het dit jaar weer een spannende strijd waar Sanne van der Hulst de meeste punten heeft gekregen. Bij de jongens was het Luc van Drunen die er met kop en schouders bovenuit stak. Sanne en Luc hebben dan ook een mooie wisselbeker gekregen en een herinneringstrofee.

KNZB Prestatiemedailles
Ook konden er weer wat medailles uitgereikt worden namens de KNZB.
Voor de Bronzen prestatiemedaille moet je in je leeftijdscategorie bij de eerste 25 staan van Nederland volgens de Fina punten, de Zilveren bij de eerste 10 en Goud bij de eerste 10 van Europa. Jule Franken, Laura van Engelen en David Koers voldeden aan de eisen voor de Bronzen medaille van het seizoen 2013- 2014.

De jongere zwemmertjes waren in de volgende categorieën ingedeeld, Zwemsmurfen, Watersmurfen, Duiksmurfen en de Smurfinnen. De jonge zwemmertjes die allemaal voor het eerst een wedstrijdje gingen zwemmen vonden het super spannend , en de vele meegekomen ouders en Opa’s en Oma’s ook. Goud was er voor Shalom Zeefuik, Maaike van Veen, Valentijn vd Meulen en Tinke Grotenhuis. Zilver ging naar Guusje Hangelbroek, Jonathan Baaijens, Floyd vd Veerdonk en Ilse Mulder.Brons kregen alle overige kinderen Reynoud vd Staak, Lieke Musters, Irene vd Berg, Nienke Prins, Stelle Beckers, Pepijn Klomp, Eline Evertse Maartje Grotenhuis, Renske Mulder en Nienke van Veen. Verder hadden we ook nog onze jongste Swimkick zwemmers die afgelopen seizoen zijn begonnen met swimkickwedstrijden. Deze waren verdeeld in de Kwiks, Kweks en de Kwaks. Bij de Kwiks was de snelste Siti Koks, daarna Joris van Keulen en Anika Muskens. Bij de Kweks was het eerst Dave Baaijens, Melle Verhoeven, Charlie van Wetten en Arwen Koks. En dan waren er nog de Kwaks waar Fleur Buijs het Goud pakte, voor Nienke van Dongen en Dennis van Dommelen.De trainers Arie Ophorst, Alexander de Hoogt en Antoinette van Keulen hebben gezien dat er weer heel veel techniek is toegepast wat in de trainingen geleerd is. Ze zijn hier dan ook heel erg tevreden over.

Het was dan ook weer een geslaagde dag die door de wedstrijdgroep met 80 personen afgesloten werd met een heerlijke barbecue in onze kantine in Die Heygrave.

Klik op het FB logo voor de foto’s   facebook teken