Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos pakt Goud, Zilver en Brons op Brabants Kampioenschap !

Op 23 en 24 Mei 2015 waren er in het Pieter van de Hoogenband stadion in Eindhoven weer de Brabantse Zomer Kampioenschappen.  AquAmigos is zoals altijd ook het eerste weekend op dit kampioenschap weer  nadrukkelijk aanwezig geweest met een groep van 13 zwemmers.

Mooi is het dan ook om te zien dat alle AquAmigos zwemmers op deze 50m baan niets dan PR’s hebben gezwommen.

2015-05-23 BZK Eindhoven 067 (2)

Jule Franken:

Jule was op zaterdag op haar favoriete nummer de 100m schoolslag de snelste in een tijd van 1:23.85, waarmee ze haar directe concurrenten Kemi  vd Wetering en Tessa Loos  op een halve seconde achter zich wist te houden.  Dit leverde haar dan ook wéér een Gouden plak op.

Op zondag wist Jule ook nog eens op de 100 vlinder te vlammen en moest ze alleen Nienke Jonk voor laten gaan , waardoor ze in een tijd van 1:17.37 het Zilver in de wacht wist te slepen.

2015-05-24 BZK Eindhoven 086 (3)

Estafette jongens: Marijn,Tim,Luc en Jeroen

De junioren 2 jongens van AquAmigos mochten op zondag gezamenlijk aan de bak in de 4x 100m vrij estafette. Ze hadden dan ook behoorlijke  tegenstand van PSV 1, Nuenen, Argo, Waranda en PSV 2.

Het is geweldig om te zien dat er maar 6 estafette ploegen zijn in heel Brabant die zich geplaatst hebben voor deze wedstrijd en dat AquAmigos er hier een van is.

Het ging dan ook behoorlijk tegen elkaar op en was er een mooie strijd om de ere plaatsen.

Uiteindelijk was Psv1 en Nuenen net te sterk voor onze jongens maar wisten ze wel in een geweldige tijd van 4:34.73 als derde aan te tikken met 3 seconden voorsprong op de nummer 4 Argo.

Voor Marijn van Keulen, Tim Klopper, Luc van Drunen en Jeroen Bechtold en hun supporters was er dan ook een flinke ontlading  na het aantikken, en  wisten dan ook dat ze wéér op het podium staan op dit Brabants Kampioenschap en de Bronzen medaille op mochten halen.

 

Antoinette van keulen:

Trainster Antoinette van Keulen die de honneurs van Arie Ophorst waarnam was dan ook zeer tevreden over deze mooie resultaten van dit eerste weekend BZK. Ook was er technisch heel erg goed gezwommen en geeft het weer eens aan dat de Talentenschool bij AquAmigos zijn vruchten afwerpt.  Wil je meer weten of ook lekker mee komen zwemmen kijk dan voor verdere info op aquamigos.nl .