Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura weer Nederlands kampioen en extra EJK ticket.

Afgelopen weekend was het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap in Dordrecht. De 15 jarige AquAmigos zwemster  Laura van Engelen uit Vlijmen was hier ook aan de start. Ze wist dan ook een bijzondere prestatie neer te zetten door in vier dagen tijd vier keer Goud en een keer Zilver te pakken. Goud was er op de 100, 200, 400 en 800 vrij en dan nog het Zilver op de 200 wissel.

 

Laura wist met deze prestatie ook de meeste punten te verzamelen in het Arena klassement bij de meisjes Jeugd en is hiervoor ook nog gehuldigd omdat ze dus de snelste was. Verder wist Laura op de 800 vrij haar 2e limiet voor de Europese Jeugd Kampioenschappen over 2 weken in Hodmezovasarhely, Hongarije.  Tijdens deze 800 vrij was het de speaker die het publiek op de hoogte bracht dat Laura op koers lag voor de EJK limiet. AquAmigos trainer Arie Ophorst en bondscoach Bibi Gulikers wisten dit ook en ze floten en moedigde Laura aan naar de finish. Hier aangekomen was de 2e limiet daar en klonk er overweldigend applaus voor de pas 15 jarige.

 

Ook stond de 14 jarige Jule Franken uit Engelen nog aan de start die ook in Dordrecht mocht aantreden namens Aquamigos bij de junioren 3. Jule heeft daar de 200 vrij, 100 vrij, 50 vrij, 100 vlinder, 200 school, 100 school en haar favoriete afstand de 50 schoolslag waar ze hele goed kaarten voor had en echt wilden knallen. Helaas was er 5 minuten voor de start het gegeven dat Jule haar badpak kapot trok waardoor dus de hele concentratie weg was. Ondanks dit euvel heeft ze dan ook de 50 school  met een keurige 36.62 een vijfde plek weten te bemachtigen waar tussen de nr 2 en 6 nog geen seconden verschil zat.

DSC02806