Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Waterpolo- 15/16 november 2014

Heren 2- De Warande 3

De zaterdag begon niet goed voor jullie aanvoerder. In de groepsapp verscheen een foto van Bob met z’n arm in een mitella. ‘Toen hadden we nog maar 1 wissel’ was meteen mijn gedachte, zonder maar 1 seconde medelijden met Bob te hebben. Ik las in de reacties iets over ‘dronken op de fiets’, dus ik dacht ‘eigen schuld, dikke bult’. Afijn, alle registers maar weer open getrokken op toch op z’n minst 2 wissels te hebben tegen de Warande. Michel was bereid om te helpen, met als gevolg een crisis in zijn relatie. Nu is Michel wel wat gewend, dus dat is allemaal goed gekomen. Mijn idee om Pim mee te laten doen werd door Arthur de grond in geboord, met als gevolg dat ik er als aanvoerder bijna de brui aan had gegeven. In het zwembad aangekomen bleek het allemaal een grap te zijn geweest om ‘die Melis’ over de kling te jagen. Ik moet zeggen, dat is gelukt…
…maar mijn wraak zal zoet zijn….:-) Uiteindelijk konden we met 4 wissels aan de wedstrijd beginnen. Arthur voelde zich zo schuldig dat hij maar besloot om mee te spelen. Die wissels waren geen overbodige luxe. Het spelletje dat we zo graag willen spelen kwam geweldig goed uit de verf, maar vergde de nodige energie. Aanvankelijk ging het (weer) gelijk op. Na de gelijkmaker van Rik bij 1-1, maakte Michel 2-3 en scoorde ondergetekende de aansluitende treffer na een fraaie pass van Järl. Daarna was het over en uit voor de Warande. We liepen in de tweede periode uit naar maar liefst 7-3. In de daarop volgende periodes wist de tegenstander nog slechts 1 keer te scoren en wonnen wij overtuigend met 11-4. We speelden als team voor het eerst vrijwel vlekkeloos. Er werd door iedereen goed ingestoten en er ontstonden daardoor prachtige combinaties met dito doelpunten. Alleen het blok zetten was nog niet of nauwelijks te zien. Hendrik-Jan en ik hebben het een keer geprobeerd, maar het was niet overtuigend genoeg. De man-meer situaties werden goed uitgespeeld en er werd goed afgemaakt. Oefening baart zowaar kunst! Met een teamprestatie als deze is het lastig om er de uitblinkers uit te halen. Maar als ik er toch een paar moet noemen: Maarten – zowel verdedigend als aanvallend zeer sterk, Järl – ondanks zijn pijnlijke lies toch 100 procent inzet inclusief mooie goals en passes, Michel – slim gespeeld en een drie mooie treffers en tot slot Mark – weer een paar sublieme reddingen gezien! Maar dit alles zonder ook maar iemand dan tekort te doen. We hebben allemaal heel goed gespeeld. Complimenten! Deze overwinning kunnen we met trots in onze zak steken. De Warande zijn gedegradeerd uit de tweede klasse bond, maar kwamen er niet aan te pas. Doelpunten werden gemaakt door:
Michel (3), Maarten (2), Järl (2), Rik (2), Sven en ondergetekende allebei 1. Volgende week op naar Eindhoven. Ik hoop dat Järl dan weer wat hersteld is en erbij kan zijn. Al was het maar als reserve en ons te coachen en op te jutten! Ook Nuenen is een tegenstander om niet te onderschatten.
Nog maar 3 wedstrijden dit jaar en dan genieten van de welverdiende rust. Michel en Arthur, ontzettend bedankt voor het meespelen!

Groet, Martin