Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Corry van de Wiel Ere-Official bij de KNZB

Vlijmen, een vereniging valt en staat met de inzet van vrijwilligers. Zo is dit bij AquAmigos niet anders en daarom zijn we blij met iedereen die als vrijwilliger ondersteuning geeft. Zo is Corry vd Wiel samen met haar man Wim dan ook official geworden voor de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond bij de afdeling wedstrijdzwemmen. De aanleiding was destijds dat haar kinderen Tamara en Remko beide op wedstrijdzwemmen gingen. Ze had toen het idee, als we toch met onze kinderen naar het zwembad gaan dan kun je jezelf net zo goed nuttig maken. Want zonder zwemmers heb je geen wedstrijd, maar zonder officials kan er ook geen wedstrijd gezwommen worden.

Zo begon Corry dan ook de opleiding tijdwaarnemer en deed op 16-04-1988 examen en behaalde hier de bevoegdheid A4 waarna ze doorgroeide naar bevoegdheid 3 die ze kreeg op 05-01-1990. Door deze hogere bevoegdheid mocht Corry ook op het Nederlands Kampioenschap fungeren als official. Toch mooi als je kinderen zwemmen en je mag als official gewoon eerste rang aan het bad zitten.

Ere Official,

Na 31 jaar moet Corry vanwege haar gezondheid afscheid nemen als official.  Als blijk van waardering is Corry door Hans van de Weijenberg, voorzitter van de Regionale Official Commissie, Regio Zuid, namens het bestuur van de KNZB benoemd tot Ere-Official.  Dit gebeurde op dinsdag 15 Januari 2019 tijdens een onderlinge AquAmigos wedstrijd voor groot en klein waar Corry naar toe gelokt was met de familie in het complot. Deze wedstrijd gaf weer veel positieve energie aan de zwemmertjes vanaf C diploma tot aan de echte wedstrijdzwemmers, waterpoloërs, ouders en opa’s en oma’s. Waar dan ook iedereen op het podium mocht om zijn medaille in ontvangst te nemen. Corry was dan ook heel erg verrast toen ze in de pauze de onderscheiding kreeg terwijl ze heeft zitten genieten van de glimlach van haar kleinkinderen die ook aan het zwemmen waren.

Hans vd Weijenberg brengt bijbehorende ERE Official spelt aan.