Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Waterpolo- 8/9 oktober 2016

Heren 3- DZT 4

Aquamigos Heren 3 speelt wéér gelijk…

Ondanks tijdige aanwezigheid van iedereen en een constructieve voorbespreking, wilde het zaterdag wéér niet lukken om te winnen. Gezegd moet worden dat DZT bepaald geen slechte tegenstander was, maar er viel wel degelijk iets te halen voor ons. Dit weekend nog eens alles de revue laten passeren. Het ligt gewoon aan een simpel feit: we beginnen niet fel genoeg en de pressie halve veld die we afspreken, wordt niet goed uitgevoerd.
Daarnaast zie ik nog steeds gebeuren dat sommige spelers, zonder oog voor wat er in het veld aan de hand is, naar voren zwemmen, soms als een kip zonder kop. Als we de komende wedstrijden gewoon doen wat we afgesproken hebben, dan komen we misschien nog van die vervelende laatste plek af. Het is overigens wel zo dat als we bijvoorbeeld zaterdag a.s. winnen, we meteen een aantal plaatsen stijgen in de ranglijst. Als dat geen motivatie is…

Afijn…dan de wedstrijd. We begonnen gewoon te slap. DZT kwam vrij eenvoudig op voorsprong en we bleven de hele wedstrijd achter de feiten aan zwemmen. De eerste periode ging het gelijk op. DZT kwam voor te staan, maar Michel en ik maakten weer gelijk. In de tweede periode eenzelfde beeld. Daarin maakten Rob en Johan weer de gelijkmakers. De derde periode ging het goed mis. DZT liep wat verder uit en we gingen de moed een beetje verliezen, voelde ik. Het verschil was vaak niet meer dan 3 doelpunten, maar toch. André had zijn dag ook niet echt, maar het is wel tof dat hij tegen wil en dank de rol van keeper op zich neemt! Gelukkig had Léon een paar flitsende acties in huis die toch weer tot doelpunten leidde. Uiteindelijk werden we in de laatste periode pas goed wakker. Nu werd er wél goed pressing gespeeld en kwamen we, door een lijpe pass van Paul op Raymond op gelijke hoogte. Zowel Michel als Ruud kwamen in de laatste 30 seconden goed weg tijdens het verdedigen op de midachter. Ik had als ik scheids was geweest een strafworp toegekend, maar gelukkig bleef ons dit bespaard.
Al met al zie ik dat we een hoop kwaliteit in huis hebben en kunnen we in de toekomst volgens mij zeker nog wedstrijden winnen. Maar er moet meer peper in! Zaterdag zag ik twee ‘Men of the Match’: Léon en Raymond. Beiden voor het scoren op cruciale momenten! Klasse. Efrie, bedankt voor het coachen. Doelpunten zijn gemaakt door: Michel, Raymond (2), Paul, Johan, Rob (2), Leon (2) en ik.

Meest hilarische moment was einde 2e periode waar Rob met twee vuisten de bal uit de goal bokste met een strafworp als gevolg. Bij deze ‘Clown of the Match’ 🙂
Ik zag overigens wel iets vreemds op het wedstrijdformulier. In de eerste periode zijn nummers 11 en 12 gewisseld, in de derde periode 13 en 14. Als dit is gedaan om te voorkomen dat DZT met een man-minder kwam te spelen is dit een slechte zaak. Jammer dat ik dit niet na de wedstrijd gezien heb. Ik weet niet meer wie er jurytafel dienst had, maar is dit iets om nog eens na te vragen? (Rob). Ik zou dit als scheidsrechter niet gepikt hebben denk ik. Een keeper wisselen kan, maar tot twee keer toe twee spelers…?
Groet,

Martin