Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura zwemt EJK LIMIET voor Netanya !!

Den Haag; van 3 t/m 5 maart waren er in het Haagse Hofbad de belangrijke Swimcup wedstrijden. Het podia waar de nationale Top op zoek was naar limieten voor her WK en EJK. Laura van Engelen voldeed op de 200 vrij met 2:02.19 precies aan de limiet voor de EJK in Netanya in Israël die plaats vinden van 28 juni t/m 2 juli. Dit is voor Laura al het 3e jaar dat ze naar het EJK mag na 2015 in Bakoe en 2016 Hodmezovasarhely. In de finale was er een mooie strijd voor Laura met alle toppers die gewonnen werd door Femke Heemskerk.

Op de tweede dag stond er voor Laura de 400 vrij op het programma waar ze opnieuw wilden vlammen. In de series deed ze het nog rustig aan en zwom ze met 4:21.93 naar de finale. In de finale aan het eind van de middag ging het een stukje sneller. Laura ging er helemaal voor en wist op 350 m nog als vierde te keren. De laatste 50m waren dan ook heel spannend en wist Laura toch nog knap tweede te worden in een tijd van 4:16.85. Jammer genoeg kwam Laura nu één honderdste van een seconden te kort voor haar tweede limiet. “Wat is één honderdste nou op 400m.”

GOUD op de 800 vrij

Op zondag stond Laura voor de moeilijk opgave om proberen de finale te halen tussen het geweld van Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Maud vd Meer. Laura wist deze finale net niet te halen maar was toch tevreden met haar 57.65. In de middag stond er voor Laura ook nog de finale 800 vrij op het programma waar ze een uitstekende vlakke race zwom met alleen maar drieëndertigers. Laura wist dan ook na 800 m als eerste aan te tikken in 8:49.97 wat een verbetering van haar Pr is met maar liefst 7 seconden. Deze mooie Gouden plak op de 800 vrij tussen de Top van Nederland is een goede stimulans naar meer. De limiet voor de 800 vrij (8:45.82) leek onbereikbaar maar komt nu toch wel dichterbij. Laura krijgt dan ook tijdens de Swimcup in Eindhoven 7 t/m 9 april opnieuw de kans om haar limieten op de diverse afstanden uit te breiden en opnieuw RTC-AquAmigos op het bord te zetten

AquAmigos is wederom ontzettend trots !!