Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

AquAmigos pakt podium bij KNZB Challanger !

Afgelopen zondag was er in het nieuwe Warande bad de KNZB Challanger. In deze wedstrijd kwam de Nationale zwemselectie in actie tegen een aantal gerenommeerde clubs uit de regio. AquAmigos is omdat het niveau steeds verder omhoog gaat ook een van de verenigingen die voor deze wedstrijd uitgenodigd was. Er stonden dan ook 12 zwemmers van AquAmigos aan de start die samen maar liefst 16 PR’s hebben gezwommen.

Laura van Engelen wist tijdens de 1500 m vrij een geweldige race te zwemmen en het Goud te pakken  en haar PR met ruim 20 seconden scherper te zetten in 17:21.89.  Laura wist  in de voorronde van de 200 vrij de afgesproken tijd van 2:03.00 keurig te zwemmen wat past in haar voorbereiding op de Swimcup over een aantal weken.

Ook talent Jule Franken was weer eens goed op dreef en wist tijdens de voorronde van de 100m schoolslag een keurige vierde plek te veroveren waardoor ze ook in de grote finale mocht starten. Tijdens deze finale wist Jule tussen de Nationale Top het Brons te pakken in een tijd van 1:20.64 wat een heel mooie tijd is waarmee ze ook meteen een limiet heeft behaald voor het Nederlands kampioenschap. De 2 jaar oudere Tess Schouten pakte het goud en wist een nieuw Nederlands record te zwemmen.

De pas 8 jarige Joris van Keulen was bij de minioren 3 een van de talenten en wist maar liefst twee keer Goud te pakken. Bij de 50 vrij wist hij als eerste aan te tikken in 45.23 en op de 50 schoolslag was het 54.64. De 10 jarige Fleur Buijs was ook goed bezig op de 50m rug waar ze in een tijd van 44.57 als derde wist aan te tikken waardoor ze op het podium een mooie Bronzen medaille op mocht halen.

Trainers Arie Ophorst en Antoinette van Keulen zijn dan ook enorm trots op de mooie prestaties van hun pupillen en gaven aan dat er  goed te zien is dat het swimkick programma bij AquAmigos nu al zijn vruchten afwerpt.

Joris   Joris van Keulen 8 jaar  2x Goud

Fleur 50 rugFleur Buijs 10 Jaar 1x Brons