Zwemvereniging uit de gemeente Heusden voor de Langstraat en 's-Hertogenbosch

Online shoppen via aquamigos.nl en steun de vereniging! lees verder >

Masterzwemmen, voor diegene die een stapje verder wil gaan. lees verder >

Wedstrijdzwemmen voor jong en oud bij AquAmigos. lees verder >

Zin in een uitdaging? Speel waterpolo bij AquAmigos! lees verder >

Laatste nieuws

Laura van Engelen opnieuw Nederlands Kampioen !

Bij de  (ONK) Open Nederlands kampioenschappen  korte baan zwemmen die van 4 t/m 6 november gehouden zijn in sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp heeft Laura weer goede zaken gedaan.

 

AquAmigos zwemster Laura van Engelen uit Vlijmen mocht vanwege een lichte blessure aan haar rug niet alle afstanden zwemmen, zo moest ze haar favoriete afstand de 1500 vrij laten schieten waar ze zo graag haar titel had willen verdedigen. Laura was dan ook drie dagen lang met het Nederlands team aanwezig in Hoofddorp. Op vrijdag was er de 200 vrij waar ze in de series met een tijd van 2:01.31 zich wist te plaatsen voor de A-finale. In deze finale werd ze met een 2:0075 7e van Nederland.

 

Zaterdag was er de 800 vrij waar Laura nu haar pijlen op had gericht omdat ze de 1500 moest laten schieten en ook hier haar titel wilden prolongeren. In deze 800 vrij was Laura de geweldig op dreef en zwom ze een mooi vlak schema van 1:05 en 1:06 waardoor ze uiteindelijk als Nederlands snelste aantikte in een tijd van 8:44.77. En was daar dan toch de Nederlandse titel voor Laura.

 

Op zondag stond er de 400 vrij op het programma waar Laura zich ook weer in de A-finale zwom met een serie tijd van 4:16.65. Aan het eind van de middag was er de finale waar Laura alleen Esmee Vermeulen voor moest laten gaan die maar net acht tiende van een seconde eerder aantikte dan Laura en was er dus nu het zilver. Laura heeft dan ook ondanks haar blessure een mooi ONK gezwommen waar ze met Goud en Zilver dik tevreden mag zijn.

 

laura-onk-2016-4

 

Aquamigos is dan ook wederom trots dat we opnieuw een Nederlandse titel binnen hebben gehaald.